Abuz de incredere
Abuz de incredere
Buna ziua ma confrunt cu o problema in luna ianuarie viitorul meu socru a venit la mine acasa spunindumi ca nu mai are de unde sa plateasca leasingul la autoturism si ca va duce masina la firma sa o predea intrucit a fost somat si nu avea de unde sa plateasca rata si asig. Casco el atunci mi-a propus sa preiau eu masina sa platesc ratele asigurare si in 30 de zile sa mergem la firma de leasing si sa preiau contractul pe numele meu ca la final sami ramina masina mie . Am fost de acord am achitat 2 rate plus casco restante si acesta mia lasat masina cu actele contractul de leasing in original si toate chitantele platite pina la aceea zi . Chitanta care am platit cele 2 rate si casco a fost scrisa de mina mea la banca si platita dar pe numele acestuia intrucit banca nu primeste banii decit de la titularul contractului acesta mia mai semnat 2-3 chitante bancare in alb pentru a putea platii in continuare dar evident nu am putut platii initial el a dorit acest lucru intrucit el nu domicilia in bucuresti . Sapte luni de zile am platit ratele procedind astfel eu ii dadeam banii el platea si apoi eu intram in posesia chitantei in fiecare luna Ca urmare in luna a7 acesta a venit in bucuresti la ora 2 noaptea si impreuna cu fica acestuia care locuia cu mine in casa au luat masina si au plecat si cu multe bunuri aflate in masina la care detin chitante si bon fiscal Dupa acest incident am vorbit cu acesta la telefon si a spus ca nu il intereseaza si ca ma pacalit timp de 7 luni ca nu a vrut sa faca actele . In urma convorbirii mele prin sms cu concubina aceasta recunoaste ca eu am platit ratele si ca ea a luat masina si a plecat cu es cu toate ca nu detine permis de conducere iam spus sami inapoieze lucrurile din auta aceasta refuzind spunind in sms ca masina urmeaza sa fie vinduts in 2 zile cu totul ce are pe ea . Ce ma puteti sfatui sa fac si ce sanse am sami recuperez banii si bunurile . Masina din momentul platii a ramas in buc. Din chitante reiese ca nu a mai fost platita aces rata de 2,5 luni pina am platit eu pe 2 luni . Va multumesc !
Re: Abuz de incredere
Intrucat contractul de leasing nu a fost preluat de dvs. nu puteti face plangere penala "socrului dvs." pentru abuz de incredere, ci pentru inselaciune, art. 215 Cod penal. Asadar, mergeti la Politie si formulati o plangere penala pentru inselaciune impotriva lui, atasand toate dovezile pe care le detineti. Va puteti constitui parte civila cu suma totala pe care ati platit-o soc. de leasing, precum si cu contravaloarea bunurilor aflate in masina. Deasemenea puteti initia un proces civil prin care sa incercati sa va recuperati prejudiciul. V-ar ajuta foarte mult si un martor in ambele situatii.