N-ar fi rau sa citesti si textul Conventiei de la Haga...
...eventual de mai multe ori!
plata pensie alimentara
Prin plecare intr-o tara UE nu inseamna ca mama respectiva isi stabileste domiciliul in acel stat. Cred ca este in dreptul ei de a se deplasa oriunde doreste, iar atata timp cat minorul ii este incredintat spre crestere si educare este nevoita sa il ia cu ea. Acordul tatalui se cere doar pentru stabilirea domiciliului in acel stat si nu si pentru deplasare, indiferent cat ar dura aceasta deplasare. Ma indoiesc ca mama isi va schimba domiciliul devenind asfel cetatean roman cu domiciliul in strainatate. Cred ca ar fi fost normal ca sa anunte tatalui noua adresa, insa, tatal chiar ar merge in nu stiu ce tara ca sa vada cum evolueaza minorul ?
Obiectul Convenţiei de la Haga:
Convenţia de la Haga are ca obiect:
- de a asigura înapoierea imediată a copiilor deplasaţi sau reţinuţi ilicit în orice stat contractant;
- de a face să se respecte efectiv în celelalte state contractante drepturile privind încredinţarea şi vizitarea, care există într-un stat contractant.
In plus, nu stiu daca stabilirea domiciliului se ia in sens formal.
Nu spun ca ma pricep, dar...stabilirea domiciliului poate fi si in fapt.
Eu nu incerc sa ofer un raspuns corect suta la suta, insa incerc...ceva.
Eu cred ca ne aflam in aceasta situatie si cred ca autorul mesajului ar trebui sa se intereseze tinand seama de mesajul meu, in legatura cu ce este de facut in cazul sau.
Este evident ca plecarea mamei cu copii este o situatie anormala si nu are cum sa scape unor reglementari. Eu cred ca asta este reglementarea aplicabila situatiei de fapt prezentate.
Din cate cunosc eu (nu am avut de a face cu o astfel de situatie) nu poti pleca cu copilul fara sa ai acordul celuilalt. Mai observ ca tatal a demarat si o actiune (solutionata in prezent) cu privire la stabilirea legaturilor personale, asta insemnand ca desi avea anumite drepturi (cu privire la minor), a fost impiedicat in exercitarea lor.
Cine considera ca la situatia de fapt se aplica alte reguli de drept le ar putea prezenta ca sa oferim un raspuns.
Convenţia de la Haga are ca obiect:
- de a asigura înapoierea imediată a copiilor deplasaţi sau reţinuţi ilicit în orice stat contractant;
- de a face să se respecte efectiv în celelalte state contractante drepturile privind încredinţarea şi vizitarea, care există într-un stat contractant.
In plus, nu stiu daca stabilirea domiciliului se ia in sens formal.
Nu spun ca ma pricep, dar...stabilirea domiciliului poate fi si in fapt.
Eu nu incerc sa ofer un raspuns corect suta la suta, insa incerc...ceva.
Eu cred ca ne aflam in aceasta situatie si cred ca autorul mesajului ar trebui sa se intereseze tinand seama de mesajul meu, in legatura cu ce este de facut in cazul sau.
Este evident ca plecarea mamei cu copii este o situatie anormala si nu are cum sa scape unor reglementari. Eu cred ca asta este reglementarea aplicabila situatiei de fapt prezentate.
Din cate cunosc eu (nu am avut de a face cu o astfel de situatie) nu poti pleca cu copilul fara sa ai acordul celuilalt. Mai observ ca tatal a demarat si o actiune (solutionata in prezent) cu privire la stabilirea legaturilor personale, asta insemnand ca desi avea anumite drepturi (cu privire la minor), a fost impiedicat in exercitarea lor.
Cine considera ca la situatia de fapt se aplica alte reguli de drept le ar putea prezenta ca sa oferim un raspuns.
Re: plata pensie alimentara
Cuantumul pensie alimentare ramane acelasi in situatia sotului dumneavostra