"probatoriu impotriva mamei"

Familiei
Post Reply
natali

"probatoriu impotriva mamei"

Post by natali » 05 Apr 2013, 11:30

Buna ziua.

Am o rugaminte la Dvs...Va expun foarte pe scurt problema mea..

Acum 13 ani am luat o fetita de la un Casa de Tip familial...in regim de Plasament simplu. In toti acesti ani, mama fetei nu a cautat-o niciodata. Avem mai multe Hotarari de plasament, etc...ultima fiind in 2010 (atunci a fost prima data cand mama si-a exprimat dorinta de a lua fetita acasa, si a fost PRIMA data cand a vazut fetita)...dar s-a dovedit ca nu are conditii, ca este analfabeta, ca nu are un domicilui stabil, etc. )... Atunci s-a dat hotararea ca fetita sa ramana tot in Plasament la noi iar Delegarea drepturilor parintesti au fost date catre noi.
Mentionez ca de atunci si pana acum, 2-3 saptamani, nu a mai cautat fetita.
Acum, a depus la Protectia Copilului o cerere de-asi vedea fetita si de-a o lua acasa....

Ce pot face eu acum? fetita ne stie doar pe noi de parinti ( desi stia de mica adevarul), este la o scoala buna, invata foarte bine ( ex: fiind si olimpica la matematica). Daca ar pleca acum de la noi ar insemna sa i se "taie" viitorul.
Asa consideram noi, desi stim prea bine ca legea din Romania spune ca "mama are intaietate"...:((

Mama ei este tiganca...fetita nici nu vrea sa auda ca s-ar putea duce "acolo" in tiganie ! Noi suntem romani get-beget, sotul este inginer, iar eu economist. Avem si un copil "al nostru" care deja termina anul acesta masteratul ( avand 23 de ani).

Am inteles ca as putea cere "in probatoriu fata de mama" la Protectia copilului. M-ATI PUTEA AJUTA CU O SUGESTIE? EXISTA UN MODEL TIPIZAT, ceva de genul acesta...?

Va multumesc pentru timpul acordat, si va doresc O zi cat mai buna !

Cu consideratie, Natalia Miron

angel

Re: "probatoriu impotriva mamei"

Post by angel » 05 Apr 2013, 21:51

nu exista un tipizat.
v-as recomanda sa mergeti la un avocat specializat pe acest domeniu si care sa va formuleze apararea profesionist cu toate actele in fata.

Post Reply