Compensare cheltuieli de judecata

Discutii privind procedura civila
Post Reply
daniela_86

Compensare cheltuieli de judecata

Post by daniela_86 » 02 Apr 2013, 14:39

Speta este urmatoarea:
In prima instanta, s-a dispus desfacerea casatoriei din vina ambilor, revenirea reclamantei la numele anterior casatoriei, s-a stabilit locuinta minorului la parat si obligarea reclamantei la plata cheltuielilor de judecata de 500 lei.

In a doua instanta, s-a schimbat in parte sentina civila (...) a mentinut unele dispozitii din prima instanta si a obligat paratul la plata a 1500 lei cheltuieli de judecata.

Intrabarea mea e daca aceste cheltuieli de judecata se compenseaza? Adica daca paratul ar trebui sa plateasca doar 1000 lei cheltuieli de judecata? Si cum sa fac? Sa merg sa fac ambele hotarari definitive si irevocabile? Si daca reclamanta va cere 1500 lei paratul sa se apere cu prima hotarare si sa plateasca numai 1000 lei?

Sper ca nu sunt prea stupide intrebarile dar abia mi-am dat definitivatul si acum, pe cont propriu, parca e cel mai greu :D

Leon Carmen

Re: Compensare cheltuieli de judecata

Post by Leon Carmen » 02 Apr 2013, 18:08

Hotararea de divort este atacabila cu 2 cai de atac - prima este apelul si dupa judecarea apelului si pronuntarea deciziei instantei se poate formula si recurs. Daca nu s-a exercitat aceasta a doua cale de atac in termenul legal, hotararea data de instanta de apel ramane definitiva prin nerecurare si abia atunci puteti legaliza hotararea. Cheltuielile de judecata se compenseaza.

Post Reply