Am o problema mare cu tatal copilului meu su as vrea sa ma sfatuiti ce sa fac.
Am divortat acum 10 ani cand copilul meu avea 1 an. Copilul mi-a fost incredintat spre crestere si educare mie. Tatal lui a avut toate drepturile sa-si vada copilul, sa-l ia la el si pe periaoade mai lungi in vacanta. pensia alimentara s-a rezumat mereu la cuantumul salariului minim pe economie. Uneori mai aducea cate ceva si-i mai cumpara hainute. Nu am avut divergente, nu am cerut mai mult. Tatal lui a fost plecat 3 ani in Austria la munca si nu am avut pretentii sa-mi trimita mai multi bani. Punea din cand in cand cate un pachet. De 6 ani sunt au in Italia. Am lasat copilul cu curatela la parintii mei. O vreme tot cu curatela, a stat la o vecina, apoi la nasa lui. Acum a crescut si un baiat e mai obraznic ia bunica mai indulcenta. Am vrut din nou sa-l las o vecina care are si ea 2 baieti. L-am lasat acolo 2 saptamani sa vad daca ii place si se acomodeaza. Responsabilitatea fiind prea mare, vecina a renuntat. Am apelat la tatal copilului sa se ocupe de el. Totul a fost frumos l-a luat si de fapt, l-a dus la mama lui la tara. L-am mutat si la scoala acolo, nestiind ca de fapt il, va duce la mama. De fapt, tatal are domiciliul la mama lui, dar el sta cu cineva, nu la mama. Am crezut ca-l va lua acolo unde sta, ca se va ocupa de el. De sarbatori,am fost acasa si am luat inapoi copilul la mama mea.L-am us din nou la scoala la Radauti, in clasa unde era, de unde nu lipsise decat o luna. Problema e ca de la scoala de la Milisauti nu vor sa-mi acorde transferul copilului la Radauti, iar tatal copilului ma cheama acum in instanta ca nu ma pot ocupa de copil si cere domiciliul la el. Eu am lucrat aici cu carte de munca in regula, acasa veneam de 5-6 ori pe an cate 1-2 saptamani si o data i concediu o luna. In vacante, cand nu puteam veni acasa l-am luat l-a mine aici. Am tinut mereu legatura cu invatatoarea lui, si acum cu dirigintele, dupa ce am plecat de acasa, ca sa nu sufere, a fost timp de 4 ani de 2 ori pe saptamana la psiholog, lucru la care tatal lui s-a opus. De cand am divortat, tatal lui nu a mai avut un serviciu, a lucrat sporadic in constructii prin sat. Nu are o casa a lui, garsoniera a vandut-o si are domiciliul la mama lui, dar sta cu cineva. As vrea sa stiu daca poate acum sa obtina domiciliul copilului la el.
Multumesc
copil minor lasat in grija bunicii de mama divirtata