Buna seara, acum 20 ani am cumparat de la socrul meu un apartament printr-un act de vanzare cumparare intocmit la notar. In contract este stipulat ca am platit suma de 40.000.000 lei si ca ma oblig la intretinerea acestuia. Dupa 20 de ani am divortat de fiul acestuia (din cauza ca petrecea mai mult timp cu tata la tara, decat cu sotia si cei doi copii majori) si suntem in proces de partaj pentru acest apartament. Concomitent cu procesul de partaj, socrul m-a dat in judecata pentru nerespecatrea clauzei de intretinere dorind sa redobandeasca apartamentul vandut acum 20 de ani.
Intrebarea mea este: Care sunt conditiile ca reclamantul sa aiba castig de cauza in acest proces in conditiile in care pana la pronuntarea divortului (iunie 2012) atat eu cat si fostul sot ne-am indeplinit obigatiile fata de acesta.
Daca procesul de partaj pentru apartament a inceput inaintea celui inaintat de socru, partajul se poate finaliza mai repede, sau depinde de procesul cu socrul? Ce ma sfatuiti sa fac in acest caz si care credet ca sunt sansele de castig in fata fostului sot si a socrului?
Multumesc anticipat pentru raspunsul dvs.
Rezolutie contract
Re: Rezolutie contract
Nerespectarea clauzei de intertinere, el ar trebui sa dovedeasca ca obligatiile asumate de dvoastra prin contract nu au fost indeplinite. deci dumneavoastra stiti ce clauze sunt si daca au fost respectate.
Daca in procesul de partaj se aduc probe ca e contestata calitatea de propreitar asupra unuia din bunurile care fac obiectul partajului instanta poate suspenda judecarea partajului pana la finalizarea procesului cu socrul dumneavoastra
Daca in procesul de partaj se aduc probe ca e contestata calitatea de propreitar asupra unuia din bunurile care fac obiectul partajului instanta poate suspenda judecarea partajului pana la finalizarea procesului cu socrul dumneavoastra
Re: Rezolutie contract
"Concomitent cu procesul de partaj, socrul m-a dat in judecata pentru nerespecatrea clauzei de intretinere" citeste ce scrie inainte sa iti dai cu parerea