dreptul in caz de mostenire dupa sot
dreptul in caz de mostenire dupa sot
stam impreuna de 15 ani nu sitem casatoriti el are 2 copii din prima casatorie eu o fica impreuna nu avem copii nu sitem casatoriti. Ne-am mutat in casa parintilor lui si am renovato impreuna casa ii va ramine lui mostenire din partea parintilor nu se va face contract de vinzare cumparare intre ei vrem sa ne casatorim la anul dar investitia am facuto deja inaintea casatorie care va fii .CE DREPTURI O SA AM EU IN CAZ DE DECESUL VIITORULUI SOT. MULTUMESC
Re: dreptul in caz de mostenire dupa sot
Pai asupra casei nu veti avea drept ca prorpeitar chiar daca va casatoriti intrucat lelgea spune ca Nu sunt bunuri comune, ci bunuri proprii ale fiecărui soţ:
a) bunurile dobândite înainte de încheierea căsătoriei;
b) bunurile dobândite în timpul căsătoriei prin moştenire, legat sau donaţie, afară numai dacă dispunătorul a prevăzut că ele vor fi comune; "
Iar in cazul in care el decedeaza dumneavoastra veti avea doar drept de sot supravietuitor nu de propreitar efectiv al casei
Bine asta daca va casatoriti.
a) bunurile dobândite înainte de încheierea căsătoriei;
b) bunurile dobândite în timpul căsătoriei prin moştenire, legat sau donaţie, afară numai dacă dispunătorul a prevăzut că ele vor fi comune; "
Iar in cazul in care el decedeaza dumneavoastra veti avea doar drept de sot supravietuitor nu de propreitar efectiv al casei
Bine asta daca va casatoriti.
dar fiica mea are ceva drepturi dupa mine. Ea nu e fiica a lui investitia ptr renovarea casei am facuto impreuna.ATUNCI EU CE COTA AS AVEA CA SOTIE SUPRAVIETUITOARE. VA MULTUMESC MULT.
fiica dumneavoastra va avea drepturi la mostenirea dupa dumneavoastra. Cota dumneavoastra se calculeaza in functie de clasa de mostenitori cu care veniti la mostenire, daca veniti in concurs cu copiii defunctul cota dumneavoastra e de 1/4
multumesc. inseamna ca eu as avea dreptul la un sfert din casa /copii lui la trei sferturi iar fiica mea numai dupa mine din acel sfert va avea parte. iar in caz de decesul meu inaitea sotului ia nu va avea dreptul la nimic fiind mostenirea lui de la parintii daca bine am inteles chiar daca eu investesc in casa alaturi de el. va multumesc si scuze de atita deranj.oare atunci cemi ramine de facut.