Aprobare de la procuror pentru a vizita un detinut?

Discutii privind procedura penala
Post Reply
simone_s

Aprobare de la procuror pentru a vizita un detinut?

Post by simone_s » 30 Nov 2012, 14:41

Buna ziua!

Am nevoie de o parere in legatura cu situatia in care ma aflu.

Cel mai bun prieten al meu se afla de 3 saptamani in arest preventiv pentru inselaciune, nu cunosc mai multe detalii. Pana acum, l-am vizitat de doua ori, fiindca nu are rude(mama sa a murit acum 6 luni) si eu eram singura persoana apropiata. Saptamana asta insa m-a sunat si mi-a spus ca nu mai am voie sa ma duc sa-l vizitez fara acordul procurorului.

Nu stiu ce sa cred despre situatia asta! Oi fi suspecta de ceva sau poate urmeaza a fi citata ca martor? Mentionez ca in ziua cand a fost arestat, s-au facut 4 perchezitii la persoane cu care nu mai tinea legatura de multa vreme pentru a-l gasi, intrucat nu locuia la adresa din buletin, dar la mine nu a venit nimeni(desi avea telefonul urmarit si se stia ca vorbeam aproape in fiecare zi si ca ne vedeam foarte des).

De asemenea, nu stiu cum sa procedez daca totusi vreau sa incerc sa-l vizitez. Nu stiu ce procuror se ocupa de caz si nici care-i procedura.

Va multumesc!

serafim

Re: Aprobare de la procuror pentru a vizita un detinut?

Post by serafim » 02 Dec 2012, 01:07

da, se poate
in cazul acesta faceti cerere catre procuroprul de caz ( mentionati data si ora cand veti face vizita aveti grija sa se incadreze in programul de vizita ) el va da aprobarea.

Sigur este in arestul IPJ ?
Nu a fost transferat in penitenciar ?

simone

Post by simone » 02 Dec 2012, 10:45

Da, este in arest preventiv pentru 29 de zile la IPJ Campina. Nu a fost transferat la penitenciar.

Multumesc pentru sfat, deocamdata nu stiu ce procuror se ocupa de caz, dar voi incerca sa aflu.

serafim

Post by serafim » 02 Dec 2012, 14:17

chiar daca sunt arestati pe 29 de zile daca nu au locuri pe cei cu vechime ii transfera pe penitenciar pt a face loc "noilor veniti".

simone

Post by simone » 02 Dec 2012, 15:50

Da, asa e, probabil ca va fi mutat, dar momentan e tot acolo.

Pe mine de fapt ma interesa de ce brusc imi trebuie aprobarea procurorului pentru a'l vizita, desi pana acum nu a fost nevoie.

Post Reply