Buna ziua,
Acum 2 zile am primit un mesaj de la o mama adoptiva care spunea ca voi fi dat in judecata. Povestea este in felul urmator: in anul 2009 am avut o relatie cu o fata si ne-am despartit. Mama adoptiva sustinea in mesaj ca pe 12 iulie 2010, fata cu care am avut o relatie a nascut in copil si aceasta l-a dat spre adoptie catre doamna din partea careia am primit mesajul. Pana acum doua zile nu am stiut de existenta copilului, iar dintr-o data ma trezesc amenintat cu tribunalul. Tin sa precizez ca mama adoptiva este cea care, cel putin din cate am inteles eu, are de gand sa ma dea in judecata. Copilul are acum, dupa calculele mele 2 ani si 4 luni.
Intrebarea mea este: va fi luata in considerare acuzatia mamei adoptive avand in vedere ca dumneaei este casatorita si ca ea impreuna cu sotul ei au adoptat copilul? Tin sa mai precizez ca nu stiu daca au facut plangerea recent sau cu vreun anume timp in urma pentru ca nu am fost anuntat cu nimic.
Cu stima,
Mihai
Copil anuntat la 2 ani dupa nastere
Re: Copil anuntat la 2 ani dupa nastere
in aditie la aceasta intrebare se aplica urmatoarea lege la aceasta situatie? Art. 60 alin. 1 Codul Familiei: "actiunea pentru stabilirea paternitatii din afara casatoriei poate fi intentata inainte sau dupa nasterea copilului, dar cel mai tarziu in termen de un an de la nasterea copilului."
Re: Copil anuntat la 2 ani dupa nastere
Atat doar ca de vreo cativa ani exista si alin 4 al art 60 din codul familiei.
Iar strict teoretic, de anul trecut a intrat in vigoare nou cod civil, cu art 427 alin 1!
Discutabil este daca mama adoptiva poate avea calitate procesuala activa sau ar putea reprezenta copilul, intrucat ar putea exista un conflict de interese...
Iar strict teoretic, de anul trecut a intrat in vigoare nou cod civil, cu art 427 alin 1!
Discutabil este daca mama adoptiva poate avea calitate procesuala activa sau ar putea reprezenta copilul, intrucat ar putea exista un conflict de interese...