drept vizitare copii si custodie comuna

Familiei
Post Reply
taca

drept vizitare copii si custodie comuna

Post by taca » 17 Oct 2012, 18:48

Va rog sa ma ajutati cu orice sfaturi puteti pe urmatoarea problema. In 2008 sotul meu a divortat din culpa comuna de comun acord cu mine cu toate ca stiam (si aveam martori) la acea data ca este la a II-a amanta. Mi-a dat o declaratie prin care a recunoscut acest lucru, declaratie ceruta de mine pentru a le-o putea arata copiilor cand vor fi mari si poate ma vor lua la intrebari. Mi-a dat si o declaratie notariala ca este de cord sa imi fie incredintati mie copii spre crestere si educare, tot in perioada casatoriei tot din cauza prietenelor.
La data respectiva ne-am inteles sa renunt la un teren mare si el sa imi cedeze copii despre care oricum tot timpul sustinea ca sunt doar ai mei.
Am stabilit cu el un program de vizitare de 2 ori pe saptamana si cand doreste, in weekend sau concedii, care a functionat pe tot parcursul acestor 4 ani. Ca un exemplu anul acesta a fost de 4 ori in vacanta cu copii.
In acesti 4 ani a avut alte 4 prietene de care stiu eu, cu una locuieste in prezent si conform obiceiului vechi se mai vede si cu altele (cu una l-am vazut chiar eu).
In virtutea dreptului meu de a supraveghea relatiile sociale ale minorilor i-am solicitat sa nu le implice pe prietenele lui in programul de vizitare. Nu a fost de acord si acum 2 ani ne-a dat afara din casa in care ramasesem si acum m-a dat in judecata cerand drept de vizitare de 2 ori pe saptamana de la 18-20 si 2 weekenduri pe luna si o luna vacanta si sarbatorile alternativ. L-am invitat acum 2 ani pe mail la mediere in problema stabilirii daca este in interesul copiilor sa-i vada relatiile tranzitorii. Mi-a raspuns in deradere.
Am nevoie de un sfat despre cum sa gestionez aceasta problema. El provine dintr-o familie destramata cand el avea 4 ani si mama lui si-a adus in casa prietenii pasageri. Cred ca asta i se pare normal dar eu nu imi doresc ca copii mei sa ii semene pe acest aspect.
Ii ador pe copii mei. Au 9 si 11 ani si inca sunt copii. De cate ori imi zic ca vor la tata ii las. Dar sunt ingrozita ca daca nu fac nimic si lor li se va parea normal ce face el. Pentru mine e inselare, minciuna, lipsa de respect. Nu vreau ca asta sa fie normalul lor.
Pot sa ofer un program de vizitare de genul sambata si duminica de la 9 la 18, o zi din fiecare sarbatoare alternativ, si o sapt in vacanta de vara si 2 de vara cu pastrarea si a celor 2 vizite de saptamanale pentru a avea o continuitate atat a relatiilor cu mama cat si a relatiilor cu tatal? Pot sa spun ca a avut program de vizitare in tot acest timp si nu se justifica alterarea programului existent? Cum pot sa pastrez custodia unica? Weekendul trecut si-a fortat baiatul de 11 ani sa faca pe el pentru ca nu a vrut sa opreasca masina venind de la Tulcea. Copilul a venit ud si mi-a spus doar mie ca a facut pipi pe el petru ca tata nu a oprit masina. Asta e normal? Ce sa fac, va rog?

Post Reply