Buna seara
Mă adresez cu rugamintea de a-mi transmite oferta Dvs in vederea desfacerii casatoriei. Sunt căsătoria de noua ani, căsătorie din care au rezultat doi copii minori in vârsta de 6 si 8 ani. Locuim in casa sotului meu achiziționata dinainte de căsătorie. Motivul pentru care doresc sa divorțează este infidelitatea sotului meu, violenta fata de mine si neaparat fata de copii. In momentul de fata, veniturile mele sunt mai mici decât ale sotului mei, deși de zece ani pana in luna Iunie anul curent eu am fost stalpul casei din punct de vedere financiar. Va rog sa-mi comunicate dacă in condițiile date risc sa nu mi se incuviinteze copiii spre creștere si educare.
Cu multumiri,
Mp
Divort cu minori
Re: Divort cu minori
Acum se pune problema pentru exercitarea autoritatii parintesti in comun de catre ambii parinti. In conformitate cu prevederile Noului Cod Civil, de regula ambii parinti urmeaza sa pastreze autoritatea parinteasca (asa numita "custodie comuna"). Daca, insa, este in interesul superior al copilului ca doar unul din parinti sa pastreze autoritatea parinteasca, instanta va decide in acest sens, incredintand copilul acelui parinte. Daca nu exista un acord intre parinti, judecatorul urmeaza sa decida custodia comuna sau incredintarea catre unul din parinti pe baza probelor existente la dosar.