DREPTUL OMOULUI

Discutii privind litigiile de munca
Post Reply
Guest

DREPTUL OMOULUI

Post by Guest » 11 Oct 2012, 15:19

BUNA ZIUA, MA NUMESC VADUVA ANA SUNT ANGAJATA A INSTITUTU DE BOLI CARDIOVASCULARE C.C. ILIESCU DIN BUCURESTI .PE POST TEMPORAR (2 ANI) DE INFIRMIERA .PROBLEMA MEA CEA MARE ESTE CA AM RAMAS INSARCINATA DUPA UN AN DE ZILE IAR SARCINA MEA DECURGE CU CATEVA PROBLEME DIN CARE EU STAU ACASA IN MEDICAL SI URMEAZA SA INTRU IN RISC DE SARCINA PANA NASC
EU URMEAZA SA NASC PE 25 FEB 2013.IN TIMP CE SOTUL MEU IMI FACEA ACTELE PT RISC DE SARCINA DOAMNELE DE LA RESURSE UMANE A ZIS CA IN FEBROARIE EU TREBUIE SA AJUNG LA MUNCA SA IMI SEMNEZ DEMISIA PT CA IMI EXPIRA CONTRACTUL DE MUNCA SI CA DIN FEBROARIE URMEAZA CA POSTUL MEU SA FIE OCUPAT DE O ALTA PERSOANA SI DUPA SPUSELE LOR EU O SA TREBUIASCA SA UMBLU DUPA INDEMNIZATIE PE LA PRIMARIA DE CARE APARTIN.

INTREBAREA MEA ESTE:AU VOIE SA MA DE-A AFARADIN FEBROARIE?
OARE SE POATE SA IMI MAI IAU INDEMNIZATIA DE STAT?
DORESC DACA SE POATE SA IAU LEGATURA CU UN DOMN AVOCAT CARE SA MA AJUTE SA REZOLV PRBLEMA MEA.

VA MULTUMESC ENORM SPER SA VADA CINEVA PROBLEMA MEA SI SA VREA SA MA AJUTE.

Referent RU

Re: DREPTUL OMOULUI

Post by Referent RU » 15 Oct 2012, 17:14

Buna ziua,
Nu trebuie sa semnati demisia. Trebuie sa vi se suspende contractul de munca pe perioada celor 2 ani de concediu crestere si ingrijire copil.
Da, la Primarie trebuie sa mergeti cu dosarul pentru indemnizatia lunara. Dar mai inainte de toate trebuie sa aduceti la firma concediu medical in fiecare luna pana cand nasteti. Si abia apoi intrati in concediu medical COD 8. Dupa cele 42 de zile veti face cerere de suspendare a contractului pentru crestere si ingrijire copil. De la Resurse mane va vor da niste adeverinte tip completate cu stagiul de cotizatie si sumele virate pt dvs pe anul 2012. Cu aceste acte si alte cereri etc veti merge la Primarie.
Chiar daca vi se suspenda contractul firma angajatoare nu mai plasteste nimic dupa ce ati intrat in concediu de crestere copil si vi se aproba dosarul de la Primarie. Ei nu va platesc pe dvs decat pana cand exprira contractul si cat timp veti duce la firma concediul medical lunar. Imediat ce l-ati luat pe luna Octombrie 2012 el trebuie dus acolo in timp util. Adica pana pe 20 ale lunii.
Nu au voie CONFORM CODULUI MUNCII sa va concedieze in timpul concediului medical si nici pe perioada suspendarii de doi ani. Deci daca veti aduce concediu medical de risc de sarcina pe lunile Octombrie, Noiembrie, Decembrie, Ianuarie si cel de COD 8 pt Februarie (inainte a intra in concediu crestere copil) ei va vor plati o parte din bani lunar si statul o alta parte din bani si nu va duceti la munca deloc SI NU VA DATI/semnati DEMISIA DELOC!! Nu va poater forta nimeni sa va dati demisia. Daca o faceti pierdeti tot.
Asteptati sa expire contractul singur. Sau sa faca ei demersuri ilegale DE A VA CONCEDIA.

Referent RU

Re: DREPTUL OMOULUI

Post by Referent RU » 15 Oct 2012, 17:48

Legat de consultanta puteti sa sunati la nr 0724610791 pentru a va ajuta in demersuri.

O zi buna!

Post Reply