Legea 50/1991 -- Autorizarea lucrarilor in constructii

Discutii privind Contenciosul Administrativ
Post Reply
Guest

Legea 50/1991 -- Autorizarea lucrarilor in constructii

Post by Guest » 23 Sep 2012, 00:24

INTREBARE
Exista in fiecare oras imobile "monument istoric" si imobile aflate in "zone protejate"
Legea 50/1991 nu specifica explicit daca interdictia de a construi fara autorizatie de constructie
se refera exclusiv la acele lucrari care afecteaza aspectul exterior al cladirii ( in orice fel)
, sau se extinde si asupra lucrarilor de la interior - asa zisele "amenajari interioare"
Unde e "granitza" ???
Pot sa zugravesc o camera dintr-un imobil din "zona protejata" fara autorizatie ?
Pot sa mut o priza , sa repar o tencuiala distrusa de o inundatie, pot sa schimb o teava
la baie , pot sa schimb parchetul , sa vopsesc usile interioare , pot sa pun incalzile centrala , etc ?
Care dintre aceste lucrari - de amenajari interioare -( fara afectarea structurii cladirii , sau a aspectului exterior )
sunt permise , si care constituie "infractiune" si se soldeaza cu "dosar penal " ?
Va rog raspundeti-mi la aceasta intrebare !!!
Va multumesc !

johei

Re: Legea 50/1991 -- Autorizarea lucrarilor in constructii

Post by johei » 23 Sep 2012, 02:35

Nu e o intrebare ci mult mai multe... Una e zugravitul sau o reparatie minora (fara probleme) si cu totul alta instalarea unei incalziri centrale... Nu exista solutii sau raspunsuri general-valabile ci doar pe anumite obiecte/stari de fapt...

decalex

Re: Legea 50/1991 -- Autorizarea lucrarilor in constructii

Post by decalex » 24 Sep 2012, 08:10

Daca cladirea este monument istoric nu aveti voie sa schimbati nici macar o priza si asta pentur ca o simpla priza poate strica aspectul imobilului. Daca de exemplu vreti sa schimbati parchetul din cate stiu eu trebuie sa gaisiti parchet identic sau sa-l rconditionati pe cel vechi si oricum trebuie ceruta aprobare

Post Reply