Am si eu o intrebare Inselaciune?

Discutii privind Dreptul Penal
Post Reply
eu _diana

Am si eu o intrebare Inselaciune?

Post by eu _diana » 15 Aug 2012, 21:46

Am un site am platit o anumita firma sa imi faca ceva servici la el....aceasta firma mia luat bani..nu au facut ce trebuiau sa faca...pot sa imi recuperez bani?suma este destul de mare (pt mine),problema este ca nu am chitanta de la ei dar am extrasul de cont unde imi apare suma trimisa de mine in contul aceste firme.Sau intamplat si mai multe dar nu vreau sa intru in amanunte..Pot sa fac ceva?Daca da as avea nevoie si de un avocat.Multumesc

gavril

Re: Am si eu o intrebare Inselaciune?

Post by gavril » 16 Aug 2012, 22:01

se poate, dar e necesar ceva probe cu privire la identificarea cât mai exacta a serviciilor ce trebuia sa le presteze.
poate ceva mailuri ...

eu _diana

Post by eu _diana » 16 Aug 2012, 22:11

gavril wrote:se poate, dar e necesar ceva probe cu privire la identificarea cât mai exacta a serviciilor ce trebuia sa le presteze.
poate ceva mailuri ...
am mailuri am si convorbiri de pe mess..am extrasul de cont cum ca bani ia-m dat in plus am contactat o firma care mia spus ca dansul nu a efectuat anumite plati care trebuiau facute eu bani ii i-am trimis dar acesta nu a platit

gavril

Post by gavril » 16 Aug 2012, 22:14

pai firma asta era intermediara?

oricum ... cu mesajele pe mess ... mai putin probabil sa dovedesti ceva. dar cu mailuri mere.

eu _diana

Post by eu _diana » 16 Aug 2012, 22:28

gavril wrote:pai firma asta era intermediara?

oricum ... cu mesajele pe mess ... mai putin probabil sa dovedesti ceva. dar cu mailuri mere.
Treaba este ca eu am ramas fara bani..am fost mintit...am pierdut timp si bani..si din cele spuse nu sa facut nimic..pe mine ma intereseaza daca este inselaciune..daca da o sa imi iau un avocat pe care il platesc cat vrea numai sa il aranjeze pe acest individ

gavril

Post by gavril » 16 Aug 2012, 22:40

pai inteleg ca a prestat ceva de banii platiti.
in conditiile astea nu prea e inselaciune.

eu _diana

Post by eu _diana » 16 Aug 2012, 22:44

gavril wrote:pai inteleg ca a prestat ceva de banii platiti.
in conditiile astea nu prea e inselaciune.
pai si ce pot sa fac?a zis ca imi da bani innapoi.acum ca nu mai imi da bani innapoi

gavril

Post by gavril » 17 Aug 2012, 16:10

trebuie un proces civil.
dar cred ca iti va inapoia banii inainte ... daca ii trimiti o somatie printr/un avocat.

eu _diana

Post by eu _diana » 17 Aug 2012, 16:22

gavril wrote:trebuie un proces civil.
dar cred ca iti va inapoia banii inainte ... daca ii trimiti o somatie printr/un avocat.
si cum fac asta?somatia asta

membru vechii

Post by membru vechii » 17 Aug 2012, 20:25

buna ziua vreau si eu sa intreb daca contestatia in anulare la un proces penal se plateste si daca da cat >? vreau sa fac contestatie in anulare ptr. ca mia anulat contractul de vc. de la casa si nu stiu daca se plateste ? am auzit ca da trebuie sa platesti.

gavril

Post by gavril » 17 Aug 2012, 23:58

eu_diana
somatia nu e greu de facut. nu are o forma anume. cred ca se gasesc unele modele si pe net. dar pt. un impact psihologic mai mare este mai bine sa fie semnata si stampilata de un avocat.
cred ca ar trebui sa luati legatura cu un avocat.

@membru vechi
in procesele penale nu se platesc taxe de timbru

eu _diana

Post by eu _diana » 18 Aug 2012, 08:28

gavril

daca iau un avocat sa faca somatia trebuie sa ii platesc onorariul intreg?Nu prea inteleg cum functioneaza

gavril

Post by gavril » 18 Aug 2012, 12:50

functioneaza ca in orice domeniu. platesti doar pt. ce ti se presteaza.
nu exista un onorariu standard sau minim.
onorariile mai depind si de oras sau avocat. iar o notificare/somatie costa probabil intre 60 - 120 lei.
daca iti ia mai mult as zice ca e un pic exagerat.
cel mai probabil avocatul are deja model. mai mult de 15/20 min nu cred ca lucreaza sa il personalizeze la situatia ta.

daca ceri si consultanta juridica pe problema ta ... unii te mai taxaza in plus.

eu _diana

Post by eu _diana » 18 Aug 2012, 14:45

gavril wrote:functioneaza ca in orice domeniu. platesti doar pt. ce ti se presteaza.
nu exista un onorariu standard sau minim.
onorariile mai depind si de oras sau avocat. iar o notificare/somatie costa probabil intre 60 - 120 lei.
daca iti ia mai mult as zice ca e un pic exagerat.
cel mai probabil avocatul are deja model. mai mult de 15/20 min nu cred ca lucreaza sa il personalizeze la situatia ta.

daca ceri si consultanta juridica pe problema ta ... unii te mai taxaza in plus.
Ok mersi mult ,nu imi ramane decat sa caut un avocat.

Post Reply