pot ramane cu fetita?

Familiei
Post Reply
andreeacamelia

pot ramane cu fetita?

Post by andreeacamelia » 07 Aug 2012, 08:17

Buna ziua! In 2009 am nascut o fetita pe care am trecut-o pe numele tatalui. noi nefiind necasatoriti am semnat o hartie cum ca el este tatal si ca sunt de acord sa-i poarte numele cand i-am facut certificatul de nastere. Nici acum nu suntem casatoriti dar as vrea sa ma despart de el deoarece nu ne mai intelegem deloc. El imi spune ca eu pot sa plec dar ca fata nu ma lasa sa o iau. Ce pot sa fac? Va multumesc!

Leon Carmen

Re: pot ramane cu fetita?

Post by Leon Carmen » 13 Aug 2012, 15:43

Puteti face o cerere in instanta pentru incredintarea minorei, insa, conform noului cod civil, ca regula generala, parintii vor avea custodia copilului in comun, iar cea exclusiva va fi data doar in situatii de exceptie.
In urma procesului se va stabili domiciliul minorei, se va stabili de asemenea cuantumul pensiei alimentare din partea parintelui necustodian, care chiar daca autoritatea parinteasca va fi exercitata doar de catre un parinte in mod exclusiv, celalalt parinte tot va fi obligat la plata pensiei de intretinere.

andreea_camelia

Post by andreea_camelia » 13 Aug 2012, 16:55

Va multumesc foarte mult pentru raspuns! Vroiam sa va mai intreb: in conditiile in care eu nu lucrez momentan,(dar o sa ma angajez foarte curand) doar tatal fetitei lucreaza , el are mai multe sanse ca fetita sa stea cu el? Dvs ati spus ca vom avea custodia in comun, nu am nimic impotriva dar as vrea ca fetita sa stea cu mine. In stabilirea domiciliului fetitei se tine cont si de faptul ca nu are cine sa stea cu copilul daca o sa stea cu el?(mama lui fiind plecata in strainatate)?. In schimb eu daca ma angajez, fetita poate sta cu mama mea pana revin eu de la munca. Multumesc anticipat!

gavril

Post by gavril » 16 Aug 2012, 22:30

pana la urma este el sau nu tatal?

andreea_camelia

Post by andreea_camelia » 19 Aug 2012, 18:34

da, el este tatal.

andreea_camelia

Post by andreea_camelia » 19 Aug 2012, 18:37

el este tatal numai ca nu suntem casatoriti si fetita este pe numele lui. Vroiam doar sa stiu daca el are mai multe sanse ca fetita sa stea in casa lui (pt ca am inteles ca, custodia este comuna) daca el lucreaza si eu nu...

Post Reply