Vor sa ma puna pe liber

Discutii privind litigiile de munca
Post Reply
Barbarosa

Vor sa ma puna pe liber

Post by Barbarosa » 14 Jun 2012, 20:13

Sunt pus intr-o situatie jenanta: vor sa ma puna pe liber.
Am fost angajat in martie 2012 pe postul de director de vanzari. Fara a mi se fi spus inainte m-am trezit ca perioada de angajare era determinata (1 luna). Am acceptat luand acest lucru ca perioada de proba. Dupa o luna in care m-am dovedit OK mi-a prelungit ctr de munca prin act aditional cu inca 2 luni (pana la 1 iunie). Din nou se pare ca m-am descurcat OK si astfel inainte de 1 iunie mi-a dat sa semnez un alt aditional de aceasta data pe perioada nedeterminata. Uraaa.
Problema consta in aceea ca actualul director de vreo 2 luni ma tot hartuieste si ameninta cu posibilitatea de a interupe colaborarea pe diverse suspiciuni care nu s-au confirmat niciodata (ca nu atins un numar suficient de clienti, ca nu am contracte solide, ca am probleme de conformare, etc) si nici nu exista dovezi ca aceste lucruri s-ar fi intamplat. Am rezistat sub presiunea ca ma da afara pana ieri cand am luat atitudine si am pus cartile pe fata. I-am explicat care este viziunea mea despre cum ar trebui sa fct echipa de vanzari iar el la sfarsitul discutiei a spus ca avem opinii total diferite si ar trebui sa incetam colaborarea.
Mi-a inmanat decizia cu art. 55 (acordul ambelor parti), decizie pe care nu am fost de acord sa o semnez considerand masura ca fiind abuziva si neintemeiata. S-a suparat si mi-a retras masina de serviciu si telefonul.
Aseara mi-a trimis pe email o lista cu sarcini de birou pentru urmatoarele 2 saptamani (calendar de activitati) si mi-a amenajat o camera ca la arest (o camera goala, o masa in mijloc si un bec in tavan) si mi-a dat sa traduc fise tehnice de specialitate cu termeni sofisticati (un volum enorm de informatie tehnica). Mi-a zis ca trebuie sa raportez pana la ora 16.50 ce am facut pe ziua in curs. S-a facut ora 16.50 si nu am avut cui sa raportez ca directorul era disparut si nici la tel nu mai raspundea. Am trimis si eu pe email (email personal ca mi-a restrictionat accesul la internet si mail de serviciu).
Ce mai urmeaza acum, ca probabil se gandeste sa desfiinteze postul? Ce pot face? Nu am gresit cu nimic, in cadrul firmei am fost apreciat atat de colegi cat si de sefi pana am spus ca lucrurile nu merg si trebuie sa schimbam ceva.
Multumesc.

Guest

Re: Vor sa ma puna pe liber

Post by Guest » 15 Jun 2012, 17:48

Dragoste cu de-a sila nu se face, si nici munca fara ca seful sa aiba nevoie de ea.

Puneti-va CV-ul pe siturile de joburi, pentru ca legea ii ofera destule metode pentru a se descotorosi de dvs(desfiintarea postului, neindeplinirea sarcinilor). Deja a inceput.

Barbarosa

Re: Vor sa ma puna pe liber

Post by Barbarosa » 16 Jun 2012, 10:38

Vizitator wrote:Dragoste cu de-a sila nu se face, si nici munca fara ca seful sa aiba nevoie de ea.

Puneti-va CV-ul pe siturile de joburi, pentru ca legea ii ofera destule metode pentru a se descotorosi de dvs(desfiintarea postului, neindeplinirea sarcinilor). Deja a inceput.
Dragoste cu de-a sila nu este cazul si nici genul meu. Abuz cu de-a sila aia mi se pare gresit. Da angajatul afara cand vrei dar fara sa-ti bati joc de el. Analizeaza situatia in care-l pui, gaseste o solutie sa negociezi plecarea cu el astfel incat sa va intalniti pe strada si sa va dati cu buna ziua. Daca esti tare pe pozitie, tu fiind seful, nu faci decat sa tensionezi lucrurile. Am angjat mai mult de 100 de oameni in timp si am dat afara zeci, dar cand ne intalnim, ne salutam si stam de vorba. Dar se pare ca stilul asta s-a invechit si e la putere stilul "smuls".

Post Reply