Anulare titlu de proprietate emis in baza legii 18/1991

Post Reply
Draul

Anulare titlu de proprietate emis in baza legii 18/1991

Post by Draul » 03 Jun 2012, 20:18

Buna ziua,
Sunt unicul mostenitor (prin testament) al lui X (decedat varsta 79 ani fara mostenitori rezervatari) si am fost chemat in judecata de catre Y fratele lui X, alaturi de cele doua comisii locala si judeteana de fond funciar. Y sustine ca terenul pe care a locuit X toata viata lui nu i-a apartinut deoarece mama lor a testat in favoarea lui Y, Y detinand un testament autentic din anii 70 in acest sens. Sustine ca X nu era indreptatit conform legii fondului funciar sa solicite si sa obtina reconstituirea dreptului de proprietate asupra terenului in cauza si nici sa intabuleze acest titlu impreuna cu constructiile edificate, in cf. Nu exista alte acte depuse de reclamant in dosarul de la judecatorie.
Cum ma apar? Doresc parerea unui avocat dispus sa-mi raspunda.
Mentionez ca Y are domiciliul in casa parinteasca. Parcela de teren litigioasa se afla la o distanta apreciabila de aceasta aprox. 2 km. Se poate considera ca Y a acceptat tacit mostenirea partiala, doar pentru casa parinteasca, nu si pentru terenul in cauza? X a primit TP numai pentru teren, pe care si-a construit propria casa. (l-a intabulat in cf pe baza acestui titlu iar casa pe baza adeverintei de la primarie). Sunt doua adrese administrative distincte/diferite.
Y cere anularea titlului de proprietate cu nr......., dar acel titlu de proprietate cuprinde pe langa terenul intravilan in cauza, si teren extravilan arabil de care nu zice nimic cum ca-l revendica si pe ala. Pentru toate terenurile am facut succesiunea, fiind unicul mostenitor, au fost trecute de notar in certificatul de legatar cota 1/1, m-am intabulat pe cel intravilan plus casa, iar pentru celelalte urmeaza sa vad daca exista cf-uri la primarie si voi proceda ca atare. In prezent Y imi interzice accesul pe proprietatea mostenita si pe care m-am intabulat.
Daca cer de la OCPI copia dupa cf conform cu originalul a terenului respectiv, ma ajuta la ceva?
Procesul incepe in scurt timp. Orice sfat imi este de foarte mare ajutor, multumesc.
Multumesc anticipat pentru raspunsuri.

Post Reply