Furt de combustibil - in mod repetat

Discutii privind Dreptul Penal
Post Reply
Guest

Furt de combustibil - in mod repetat

Post by Guest » 29 May 2012, 20:12

salut....ieri am fost cu un prieten si am furat combustibil de la un utilaj catre folosinta noastra. nu am reusit sa introducem combustibilul in rezervorul vehiculului nostr ca n-ea prins proprietarul utilajului. a fost chemata politia combustibilul a fost returnat dar proprietarul vrea sa ne dea in judecata.noi ne fiind prima data ne e frica sa nu afle despre tura trecuta. ce penalitate avem in cazul in care afla di despre celellate dati sau in cazul in care ramane doar la faptul de fata.

C_A_Coltuc

Re: furt de cobustibil

Post by C_A_Coltuc » 30 May 2012, 09:19

Art 209 din Cod Penal prevede pentru infractiunea de furt pedeapsa de la 4 la 18 ani. Daca se doveste savarsirea faptei in mod repetat riscati o pedeapsa mai mare.

Cuculis

Re: furt de cobustibil

Post by Cuculis » 30 May 2012, 09:32

Va incadrati la Furtul calificat care se pedepseste cu închisoare de la 3 la 15 ani și este definit ca Furtul săvârsit în următoarele împrejurări:(a) de două sau mai multe persoane împreună;).
La stabilirea cuantumului pedepsei se i-a in considerare si circumstantele atenunate si agravante.

Guest

Re: Furt de combustibil - in mod repetat

Post by Guest » 01 Jun 2012, 20:26

multumim...dar bunul a fost reintors indata si nu a fost facuta nici o dauna cum ne putem noi misca in asa fel in cat sa scapam cel mai ieftin

Cuculis

Re: Furt de combustibil - in mod repetat

Post by Cuculis » 05 Jun 2012, 09:54

Pai faptul ca bunul a fost reintors poate fi considerat ca circumstanta atenuanta.

Post Reply