legea 8/96

Discutii privind Dreptul Penal
Post Reply
Sil100

legea 8/96

Post by Sil100 » 05 Mar 2005, 22:33

Salut!
Am o problema cu niste CD-uri confiscate de politie si sunt in curs de judecata pe legea 8/96.
O societate de protectie a drepturilor de autor a facut o evaluare de 1048 de $ drepturi de autor pentru 123 de CD-uri piratate ca drepturi rezultate din reproducere si difuzare. Mi se pare o suma cam mare. Oare expertiza e corecta? As putea obtine avantaje cerand o alta expertiza, eventual sa trec pe o noua incadrare (din infractiune in contraventie?)
V-as fi foarte recunoscator daca mi-ati da niste indicatii...

norocel

Post by norocel » 06 Mar 2005, 15:56

Din cate stiu eu, actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila si daca nu te intelegi cu cei care pot face plangerea...poti avea probleme si cam esti la mana lor.

constable

Drepturi de autor

Post by constable » 19 Mar 2005, 08:29

Pentru SIL100
Ar trebui sa fie mai explicit textul. Ce anume ai piratat ? Cine se constituie parte civila.
BSA reprezinta interesele unor creatori de programe soft dar nu in totalitate.
Daca erau piese muzicale se schimba putin situatia.

Ai nevoie urgenta de un avocat. Mai ales ca inteleg ca s-a ajuns la judecata. Tu ce ai facut in faza de urmarire penala ? Sa scapi de o pedeapsa exista o singura sansa, cea spusa si de Norocel - sa determini pe cei care au depus plangerea penala sa si-o retraga sau sa te impaci cu acestia. Altfel !!!!..........

Post Reply