Buna ziua,
O intrebare simpla cu raspuns simplu. Problema este ca ma aflam la locul nepotrivit in momentul nepotrivit. In urma unei sicanari in trafic colegul meu in speta soferul a avut o altercatie cu soferul celeilate masini. In urma acestei altercatii respectivul individ care era si intr-o stare avansata de ebrietate a depus plangere pe numele tuturor care am fost in masina ca l-am fi lovit, desi altercatia nu a fost decat intre sofer si individul respectiv. Acest individ si-a scos un certificat med.leg. ulterior altercatie in care scria ca are diverse leziuni, desi c.m.l. emis in ziua altercatiei contrazice certf. obtinut la cateva zile dupa. Se stie ca in Romania contra cost se poate obtine orice. Intrebarea este ce poate sa ni se mai intample noua daca cel care a avut altercatia cu acest individ s-a impact cu el dand ce ia sa cerut. Specific ca noi avem calitatea de invinuiti iar unul dintre noi de inculpat. Respctivul a cerut pentru impacare o suma exorbitanta de bani pe care 3 din cei cinci am refuzat sa o dam cerand sa mergem mai departe, iar soferul si alt coleg au dat-o impacandu-se cu el. Soferul are speta de invinuit, iar inculpat este un sef.
Care va fi finalul acestui dosar. Se poate ramane la poilitie - parchet sau mergem pe instanta. Nu sunt suficiente probe la dosar impotriva noastra.
Va multumesc. Astept un raspuns urgent.
fara probe dar invinuiti
Re: fara probe dar invinuiti
Pai daca nu sunt suficiente probe la dosar se va da neinceperea urmaririi penale Alte soluții pot fi scoaterea de sub urmărire penală, încetarea urmăririi penale
Nu sunt probe, dar politia se afla pe mana cu partea vatamata si pana acum nimic nou, nu stiu ce mai asteapta mai ales ca partea care a avut altercatia cu acesta sa impacat el noi ce vina mai avem.
Pai ar trebui sa faceti o cerere scrisa sa o depuneti la parchet prin care solicitati stadiul dosarului in scris.
putem noi sau avocatul, vreau sa rectific speta de inculpat o are soferul care a avut altercatia cu victima si care ulterior ei doi sau impacat.
dupa ce ne vine hartia de la parchet cu situatia in care ne aflam. ce am putea face mai departe.
dupa ce ne vine hartia de la parchet cu situatia in care ne aflam. ce am putea face mai departe.
Pai depinde de ce scrie in hartie, daca va spun ca nu s-a terminat cercetarea va mai trebui sa asteptati.
daca inculpatul sa impacat cu partea vatamata noi ca invinuiti avem sanse mai mari sa scapam mai repde din situatie?
Dacă în aceeaşi cauză sunt mai mulţi învinuiţi sau inculpaţi ori dacă mai multe fapte fac obiectul aceleiaşi cauze, încetarea urmăririi se face numai cu privire la învinuiţii sau inculpaţii, ori la faptele pentru care există cazul de încetare a urmăririi.