Partaj credit ipotecar

Familiei
Post Reply
Briana N

Partaj credit ipotecar

Post by Briana N » 04 May 2012, 12:06

Buna ziua! As avea nevoie de niste sfaturi juridice. Divortul s-a terminat in urma cu 2 ani si jumatate, copilul a ramas la mine si am ramas sa locuim in casa, pana la partaj. Nici eu, nici fostul sot nu am inaintat partajul. Casa este luata cu credit ipotecar. La luarea creditului doar eu eram angajata, deci e pe barba mea scos. Din momentul scoaterii creditului am platit " impreuna" ratele 3 ani ( caci el ba lucra, ba nu lucra), am intentat divortul si de atunci doar eu platesc ratele ( de aproape 4 ani).Cand am achizitionat casa aveam un avans de bani din darul de nunta si o suma pe care ne-a dat-o mama mea, insa el nu recunoaste ca ne-ari fi dat-o noua, ci numai mie. Pensia alimentara la copil nu o plateste. Din cate stiu eu nu lucreaza nicaieri.
Cum se procedeaza in cazul unui partaj? Pt ca imi este destul de greu sa platesc si rata la banca, sa cresc si copilul si sa mai platesc nu stiu cat pe la tribunal pt partaj.
Va multumesc anticipat pt raspunsurile ce le voi primi.

C_A_Coltuc

Re: Partaj credit ipotecar

Post by C_A_Coltuc » 10 May 2012, 13:25

Este o situatie complexa ,disperata

Briana N

Post by Briana N » 11 May 2012, 09:24

Asa este, de aceea am solicitatat ajutorul dvs.

chitu carmen

Post by chitu carmen » 11 May 2012, 09:41

Creditul fiinf obligatie comuna contractata in timpul casatoriei, puteti solicita obligarea sotului sa participe la plata creditului. In aceste aceste conditii insa va trebui sa partajati si apartamentul, la care va avea si fostul sot dreptul.

Daca solicitati atribuirea exclusiva a apartamentului, dovedind ca sotul nu a avut nici o contributie, va trebui sa achitati singura si apartamentul.
Va trebui sa solicitati obligarea fostului sot la plata unei pensii de intretinere in favoarea minorului, daca nu ati facut-o prin cererea de divort si sa il urmariti silit in cazul in care are venituri sau alte bunuri.

La dosarul de partaj va trebui sa achitati 3% din valoarea imobilului si a creditului, ceea ce va ingreuneaza destul situatia. Va sfatuiesc sa nu introduceti cererea de partaj inca, pentru ca din punct de vedere legal veti putea face oricand dovada ca sotul nu a contribuit la achitarea ratelor. Iar cererea de partaj o veti putea introduce oricand

Briana N

Post by Briana N » 14 May 2012, 07:57

multumesc

Post Reply