Propunere dubioasa de la un avocat
Propunere dubioasa de la un avocat
Buna ziua, Un avocat din strainatate vrea sa se foloseasca de numele meu de familie pentru a instrumenta un caz si a-mi vira intr-un cont de-al meu fondurile unei persoane de alta nationalitate decedate care are acelasi nume de familie cu al meu. Ce fel de propunere este aceasta? Multumesc pentru raspuns.
Re: Propunere dubioasa de la un avocat
Furtul datelor personale (de exemplu, nume, data naşterii, numărul cardului de credit) şi folosirea acestora în mod fraudulos constituie furtul de idetitate. Fapta numită şi "Identity theft" constituie infracţiune - Legea nr. 161/2003, Titlul III privind accesul fara drept la un sistem informatic, dar în România nu există totuşi un sistem legislativ complet privind această infracţiune.
În România furtul de identitate este pedepsit conform Directivelor europene in vigoare, şi anume Directiva UE nr. 2007/64/CE.
Furtul de identitate este frauda de a-ţi însuşi datele personale ale altei persoane, în scopul de a fura bani sau de a avea alte beneficii. Furtul de identitate apare atunci când cineva foloseşte informaţiile dvs. de identificare personală (nume, CNP, numărul cardului de credit) fără permisiune pentru a comite fraude sau alte infracţiuni.
În România furtul de identitate este pedepsit conform Directivelor europene in vigoare, şi anume Directiva UE nr. 2007/64/CE.
Furtul de identitate este frauda de a-ţi însuşi datele personale ale altei persoane, în scopul de a fura bani sau de a avea alte beneficii. Furtul de identitate apare atunci când cineva foloseşte informaţiile dvs. de identificare personală (nume, CNP, numărul cardului de credit) fără permisiune pentru a comite fraude sau alte infracţiuni.