Buna ziua,
Am o problema si am nevoie de un sfat! Apartamentul parintilor mei se va imparti in doua: jumatate mie, jumatate fratelui meu. Eu si cu logodnicul meu vrem sa ramanem in acest apartament, asta inseamna ca logodnicul va cumpara cealalta jumatate de la fratele meu. Logodnicul isi va face credit de tip "Prima casa" sau "Credit imobiliar". Nu are salariul suficient de mare astfel incat banca sa-i acorde o suma asa de mare cu un credit de nevoi personale. Daca logodnicul isi va face credit, fie "Prima casa", fie "Credit imobiliar", casa trebuie trecuta numai pe numele lui. Sau pe numele amandurora, dar cu conditia ca eu sa fiu, la fel ca el, titularul creditului. Ori mie nu-mi convine sa vin cu jumatate de casa si sa am si datorii la banca. Ce este de facut? Ne-am gandit sa ne casatorim si apoi sa faca creditul, apartamentul va fi pe numele lui, dar voi avea si eu jumatate pentru ca sunt sotia lui si este un bun comun. Dar daca divortam, el ramane cu apartamentul, iar eu voi avea jumatate din ce a achitat el pana-n momentul divortului?
Va multumesc anticipat!
Apartamentul parintilor impartit mie si logodnicului?