Buna ziua,
Ma aflu in urmatoarea situatie: in 2007 parintii mei mi-au donat un teren. Contractul a fost facut exclusiv pe numele meu desi eram casatorita. In mai 2008 am contractat cu fostul sot un credit de nevoi personale pentru constructia casei. Banii nu au fost suficienti astfel ca in noiembrie 2008 parintii mi-au donat suma de 30000 lei, echivalent a 10000 euro.Contractul este tot pe numele meu facut. Casa este terminata in proportie de 80%. In luna mai 2011 am reusit sa divortez, prin comun acord, desi ne-am despartit din august 2010. Motivul a fost consumul de alcool si violenta. Am mers pe comun acord ca sa scap mai repede, dar si asa a durat foarte mult intrucat nu s-a prezentat la proces. Am incercat sa ne intelegem asupra partajului, dar nu s-a putut. Locuim impreuna in acelasi imobil, am avut probleme mari cu el, am facut numeroase sesizari la politie, am incercat evacuarea pe cale judecatoreasca, dar am pierdut. El vrea sa preiau eu tot creditul si sa ii dau 9000 euro, bani care nu i se cuvin. Am introdus actiunea de partaj, iar in intampinare el cere 50% din tot, pe motiv ca parintii lui i-au platit tatalui meu o suma de bani pentru teren, ceea ce nu este adevarat. Ca dovada ei au un contract de credit facut pe numele fostei soacre in vara anului 2010 cand noi ne despartiseram deja. De asemenea sustin ca acel contract de donatie pentru suma de bani este un act preconstituit si ca nu au stiut niciodata de existenta banilor. Mentionez ca am fost plecata o perioada de timp din casa intrucat era violent si atunci a luat din casa mai multe bunuri comune, pe care acum le cere la partaj. Am facut reclamatie la politie, dar deocamdat nu s-a solutionat nimic. Imi face inca o multime de mizerii si nu plateste nimic din cheltuielile casei. Din luna mai 2011 platesc singura si creditul.
Intrebarea mea este: ar trbui sa ii platesc cei 9000 euro si sa preiau creditul, sau sa continuu cu procesul? Taxa este foarte mare si nu stiu ce sa fac. Am cerut terenul, 80% din casa, 50% din toate facturile pe care le-am platit singura si 50% din valoarea creditului. Ce sanse credeti ca as avea? La urmatorul termen trebuie sa platesc taxa de timbru.
Va multumesc anticipat!
partaj bunuri comune