Buna ziua! Apelez la dumneavoastra deoarece politia nu se pronunta optimist in privinta cazului meu. In luna septembrie 2011 eu, prietenul si alte cateva persoane am fost inselati de o firma de intermediere de locuri de munca. Am platit fiecare cate 250 de euro pentru locuri de munca in strainatate pe perioada iernii, urmand sa plecam in luna noiembrie. Imediat dupa ce i-am dat toti banii, nu a mai raspuns la telefon. Am depus plangere la politie, insa politistul care se ocupa de caz nu pare optimist in privinta cazului. Avem sanse sa recuperam banii? Cum ar trebui sa procedam?
Multumesc
am fost inselati, cum ne recuperam banii?
Re: am fost inselati, cum ne recuperam banii?
Daca nu aveti nici o dovada scrisa ca ati dat banii nu puteti decat sa asteptati sa vedeti ce se intampla cu dosarul penal. Daca aveti contract si chitanta ca ati dat banii puteti incerca si pe cale civila sa va recuperati banii.
Re: am fost inselati, cum ne recuperam banii?
Depuneti la politie toate inscrisurile pe care le aveti, adica chitante de plata a banilor, contractele incheiate, solicitati dati declaratii dv. si toti cei inselati, eventual daca cunoasteti martori solicitati la politie sau parchet sa fie audiati. Faceti plangere de tergiversare la procurorul de caz daca vi se pare ca dosarul treneaza aiurea. Puteti recupera banii si pe cale civila, separat, insa cu cheltuieli mai mari si in general mai greu. Pe cale penala banii vi-i recuperati mai usor, insa este nevoie de probe pentru latura penala, altfel nu veti face nimic nici cu latura civila.gina onofrei wrote:Buna ziua! Apelez la dumneavoastra deoarece politia nu se pronunta optimist in privinta cazului meu. In luna septembrie 2011 eu, prietenul si alte cateva persoane am fost inselati de o firma de intermediere de locuri de munca. Am platit fiecare cate 250 de euro pentru locuri de munca in strainatate pe perioada iernii, urmand sa plecam in luna noiembrie. Imediat dupa ce i-am dat toti banii, nu a mai raspuns la telefon. Am depus plangere la politie, insa politistul care se ocupa de caz nu pare optimist in privinta cazului. Avem sanse sa recuperam banii? Cum ar trebui sa procedam?
Multumesc