Buna ziua, va expun pe scurt situatia. Sotia mea e stabilita in strainatate impreuna cu baietelul nostru, nu a mai venit in tara de mult timp. Ultimul domiciliu comun a fost in Constanta(nu in acte), localitate in care eu locuiesc si am locuit intotdeauna(in acte), chiar si pe perioada cat am fost impreuna. Problema este ca a depus cerere de chemare in judecata la Bacau. E clar ca instanta din BC nu e competenta, dar nu stiu ce anume trebuie sa fac. Dupa ce se va muta procesul la CT probabil voi angaja un avocat. Sunt nelamurit in anumite privinte:
1. Unde as putea gasi un model de invocare a exceptiei de necompetenta teritoriala? Sau cum trebuie sa formulez?
2. Ce se intampla cu intampinarea mea? Daca invoc exceptia si instanta nu e de acord, mai pot depunde intampinare? Cand? Le pot "uni"?
3. Ma pot duce la primul termen de judecata cu exceptia/intampinarea? E bine sa le am pe amandoua?
Multumesc.
Exceptie necompetenta teritoriala
Re: Exceptie necompetenta teritoriala
1. Exceptia trebuie sustinuta inaintea apararii de fond asa ca va recomand ca in intampinare sa formulati la inceputi si exceptiile. Dar ar trebui sa va angajati avocat
Din pacate, nu am ajuns la primul termen, ce pot face in continuare? Mai pot depune intampinare? Cum aflu ce s-a petrecut acolo?
Trebuie sa mergeti la instanta sa vedeti ce s-a dispun, sa cititi incheierea.