Sunt in imposibilitate de a achita ratele la banca!

Titlul Executoriu, Instanta de Executare, Contestatia la Executare, Executarea Silita, Sechestrul Judiciar
Post Reply
Grigoras-79

Sunt in imposibilitate de a achita ratele la banca!

Post by Grigoras-79 » 09 Feb 2012, 11:55

Ce este de facut in cazul in care nu mai pot plati ratele la banca??? Sunt casatorit, am doi copii, si am ramas fara loc de munca. Rata de 650 lei nu mai am posibilitatea de a o achita. Am vorbit cu angajatii de la banca, le-am expus situatia in care ma aflu, am solicitat o micsorare a ratei la 300 lei macar, insa cererea mi s-a respins. Mentionez ca detin pe numele meu un autoturism Dacia Nova.
Ce prevede mai exact art.373 alin.2 din codul de procedura civila???
Sper sa ma ajutati, sunt intr-o situatie disperata!

Cuculis

Re: Sunt in imposibilitate de a achita ratele la banca!

Post by Cuculis » 09 Feb 2012, 12:54

Art. 373^2
In cazurile prevazute de lege, precum si atunci cand executorul judecatoresc considera necesar, organele de politie, jandarmerie sau alti agenti ai fortei publice, dupa caz, sunt obligati sa-i acorde concursul la indeplinirea efectiva a executarii silite.
La cererea instantei de executare sau a executorului judecatoresc cei care datoreaza sume de bani debitorului urmarit ori detin bunuri ale acestuia, supuse urmaririi potrivit legii, au datoria sa dea informatiile necesare pentru efectuarea executarii.
De asemenea, la cererea instantei de executare sau a executorului judecatoresc institutiile, bancile si orice alte persoane sunt obligate sa-i comunice de indata, in scris, datele si informatiile necesare realizarii executarii silite, chiar daca prin legi speciale se dispune altfel. La cererea executorului sau a partii interesate instanta de executare poate lua masurile prevazute de art. 1081 alin. 1 pct. 2 lit. f) si de art. 1083.
Instanta de executare si executorul judecatoresc sunt obligati sa asigure secretul informatiilor primite, daca legea nu prevede altfel.

Trebuie sa mergweti la banca sa ii notiifcati ins cris ca vi s-a schimbat situatia financiara si ar trebui sa obtineti o pasuire pt cateva luni sau o reesalonare

Post Reply