Neplata creditului ipotecar - franci elvetieni

Titlul Executoriu, Instanta de Executare, Contestatia la Executare, Executarea Silita, Sechestrul Judiciar
Post Reply
Guest

Neplata creditului ipotecar - franci elvetieni

Post by Guest » 03 Feb 2012, 02:02

Avem un credit ipotecar in franci elvetieni din 2007 , perioada in care francul era 2 lei aveam o rata de 1400 lei iar dupa primii 4 ani de plata a dobanzilor si comisioanelor urma sa se adauge rata principalului avand de plata aprox 1800 lunar . Situatia s-a schimbat drastic , in momentul de fata francul fiind aproape dublu am ajuns la rate de 3400 ron pe luna , enorm si din pacate nu mai putem achita aceste rate . Am incercat diverse modalitati pentru a obitine acesti bani , am ajuns intr-o situatie critica sa ne vindem bunurile chiar si masina . Am incercat sa discutam cu banca insa din nefericire nu vor sa ne ajute cu nimic Acest credit este luat de la o banca care sustine ca nu au multi clienti cu credite in CHF si de aceea nu avem sansa de a beneficia de o scadere a dobanzii sau a francului , asa cum au procedat alte banci pentru a-si ajuta clientii
Doresc sa mentionez ca la acest credit ipotecar avem un girant - tatal meu .
Intrebarile mele sunt
1. Daca nu mai reusim sa achitam ratele care sunt consecintele ? Stim ca ne vor vinde casa la un pret foarte mic si vor vinde creanta firmelor de recuperare insa doresc sa stiu la ce sa ma astept . Nu avem alte proprietati , nici salarii ( am muncit pana acum cateva luni in strainatate ) . Au dreptul sa ne execute chiar si mobilierul ? frigiderul , etc . Dar daca ne vom muta in chirie , au dreptul sa ne ia bunurle oricand ?
2. In ce mod va fi afectat tatal meu ca girant ? el nu are bunuri si locuieste impreuna cu mama care nu a girat pentru noi si ea detine un apartament pe care l-a mostenit . Momentan tatal meu este PFA iar peste 2 ani va primi pensia . Referitor la bunurile urmarite , au dreptul sa ia bunurile din apartamentul parintilor ?
3. Exista in realitate prescrierea datoriilor ? 3 ani , 10 ani sau datoriile raman pe viata ? Pe internet sunt foarte multe pareri referitoare la prescrierea datoriilor insa un sfat din partea unui avocat ar fi cel mai bun .
Va multumesc anticipat

Cuculis

Re: Neplata creditului ipotecar - franci elvetieni

Post by Cuculis » 07 Feb 2012, 11:35

Buna ziua,

Da, o sa va scoata la vanzare imobilul. Au dreptul sa va puna poprire si pe bunuri.
Tatalui dumneavoastra in calitate de girant daca nu detine bunuri pe numele lui o sa ii puna popriri pe conturi. Creantele se prescriu in 3 ani dar, asta insemna cain termen de 3 ani banca nu ar trebui sa faca nici un act sa isi recupereze bani, fapt exclus.

Post Reply