scolarizare angajat

Discutii privind litigiile de munca
chimera

Re: scolarizare angajat

Post by chimera » 15 Jul 2010, 11:16

o clauza prin care recunoaste ca are de plata suma de bani in baza conventiei vechi si ca se obliga sa o achite in x rate ...

DaniBV

Post by DaniBV » 28 Jan 2012, 22:42

ma intereseaza acest subiect deoarece am semnat o astfel de clauza ce prevede ca ptr. 3 luni de ''scolarizare'' in germania,va trebui sa raman 3 ani in firma. Scolarizarea asta care am facut-o eu in germania a fost mai degraba de 2 saptamani,am fost in atelierul scoala al intreprinderi din Germania da deci acele 2 saptamani au fost de scolarizare.Ce am facut in cele 2 saptamani? aceleasi chesti care le-am facut cu 10 ani in urma la scoala profesionala la orele de practica,am invatat ceva nou? sincer mi-am mai adus aminte unele procese. Dupa cele 2 saptamani am fost repartizati la cate un post de munca ptr. ce credeti ???ca sa continue scolarizarea da ma rog asa vede angajatorul,eu vad altfel lucrurile.Intradevar am plecat in Germania la scolarizare ptr.3 luni din cele 3 au fost 2 saptamani restul a fost doar munca unde mai pui ca tu bagai ca prostul si neamtul il durea la basca pauze la greu dar tu bagai in continuare. Am deja in cadrul intreprinderi mai mult de 1 an jumate in vara se fac 2 ani,as mai avea un an cica. Ptr.anul ala de scolarizare :-D ar trebui sa platesc 1000 de euro, eu pot sa va zic cu mana pe inima ca in industria in care lucrez eu se castiga nu f bine f f f enorm de bine si cine castiga eu un biet muncitor? nu vai niste excroci care impart tortul de miliarde de euro si vor de la niste bieti muncitori 1000 de euro ptr. fiecare an ptr.( o luna de zile) in care au fost efectiv sclavii lor si inca suntem. Da muncitori nemti castiga 2500-3500 euro noi castigam 250-350 euro mai exista oare dreptate pe acest pamant??? nu vai ptr. ''muritorii de rand'' nici o sansa doar ptr. magnati astia nenorociti care or sa ajunga toti in acelasi loc in cazanul cu smoala :D .Si in final ce pot sa mai zic daca ar fi bine la locul asta de munca unde intradevar sunt conditii de lucru,de igiena etc.dar caracatita gandiri romane a ajuns cu viteza lumini si in acest loc si isi bate joc de oameni promitandu-le marea cu sarea,cand vezi ca toate promisiunile se transforma in minciuni de ce sa nu pleci?sa ramai sclavul lor o viata intreaga sa isi bata joc de tine niste birocrati nu prea cred si sa le dau mii de euro? in caz ca va trebui sa plec le dau da ce o sa le dau

andr33a_rose

Post by andr33a_rose » 29 Jan 2012, 12:51

Conform Codului Muncii:
ART. 195 (1) Salariatii care au beneficiat de un curs sau un stagiu de formare profesionala, in conditiile art. 194 alin.
(1), nu pot avea initiativa incetarii contractului individual de munca pentru o perioada stabilita prin act aditional."
(2) Durata obligatiei salariatului de a presta munca in favoarea angajatorului care a suportat cheltuielile ocazionate
de formarea profesionala, precum si orice alte aspecte in legatura cu obligatiile salariatului, ulterioare formarii
profesionale, se stabilesc prin act aditional la contractul individual de munca.
(3) Nerespectarea de catre salariat a dispozitiei prevazute la alin. (1) determina obligarea acestuia la suportarea
tuturor cheltuielilor ocazionate de pregatirea sa profesionala, proportional cu perioada nelucrata din perioada stabilita
conform actului aditional la contractul individual de munca.

Post Reply