Buna seara. Am nevoie de un sfat pentru rezolvarea unei probleme personale. tatal meu, matusa mea si bunica mea detin in codevalmasie un imobil. Matusa nu doreste sa se faca succesiunea dupa bunicul meu, care a decedat de mai bine de 10 ani. Cum as putea sa fac ca imobilul sa intre in patrimoniul meu in conditiile in care momentan nu am bani ca sa o despagubesc pe matusa? In lipsa succesiunii dupa bunicul meu as putea face un contract de renta viagera cu bunica ? Ori, ce contract ati recomanda, care este mai putin anulabil in instanta ?
Mentionez ca matusa a oferit varianta despagubirii tatalui meu, insa nu prea agreem acesta varianta, in conditiile in care bunica mea este intretinuta de tatal meu.
Dar bunica nu poate instraina prin donatie, uzufruct viager sau orice act notarial cota ei de 1/2 din imobil? fara partajul succesoral pe instanta?
partaj succesoral
Re: partaj succesoral
Nu se pot vinde bunurile care fac obiectul unei succesiuni nedeschise inca. Va recomand sa deschideti un proces de iesire din indivizuine. Asta presupune ca instanta sa stabileasca cota ce se cuine fiecarui mostenitor si si emiterea unei hotarari care sa tine loc de titlu de proprietate