Am credit ipotecar in franci contractat in 2007(curs 1,8 lei),primii 4 ani am platit doar dobanda.Precizez ,cand am contractat imprumutul am calculat cat as plati dupa 4 ani cand se va cumula rata cu dobanda si dupa un calcul simplu reiesea ca in jur de 1200 ron la cursul de 1.8 per franc.Astazi cand francul este 3.6,rata mea este de 1950ron.In ca dinainte de a se cumula rata cu dobanda si a creste f mult costul am fost la banca sa anuntam ca nu vom putea platii aceasta suma si daca se poate face ceva ,o rescadentare sau o reesalonare.Am dus actele necesare cerute si nu ni s a acordat nici o inlesnire de plata.Am platit 2 luni suma ceruta de 1950 ron echivalent 535 chf cu mari eforturi,dar de luna viitoare nu vom mai putea achita suma in totalitate.Ce pot face eu?Ce se poate intampla daca nu voi mai putea achita rata in totalitate?
Astept raspuns.Multumesc.
Credit in franci pe care nu-l mai pot plati. Ce se intampla?
Re: Credit in franci pe care nu-l mai pot plati. Ce se intam
Puteti face o adresa scrisa catre banca la care sa atasati copii dupa mijloacele dumneavoastrad e intretinere din care sa reiasa veniturile dumenavoastra si faptul ca situatia materiala actuala nu va permite plata unei rate majorate.In cazul in care nu primiti un aviz pozitiv puteti merge in instanta.
Re: Credit in franci pe care nu-l mai pot plati. Ce se intam
1. In primul rand, trebuie sa nu intrerupeti comunicarea cu banca. Trebuie sa luati legatura cu banca prin intermediul unui canal oficial - cerere scrisa- si sa explicati ca doriti sa vi se realizeze o esalonare sau o rescadentare, intrucat treceti printr-un moment dificil.
2. In baza veniturilor pe care le aveti este posibil ca banca sa emita un nou scadentar, cu rate mai mici, pana in momentul in care va rederesati financiar.
Daca totusi, nu reusiti sa stabiliti o noua formula de achitare a creditului, datoriile se vor cumula cu dobanzi penalizatoare si, in timp, suma restanta va creste considerabil. Recuperarea se va face in momentul in care vor exista venituri/bunuri care sa poata fi executate silit. Timpul in care se face recuperare este nelimitat si sunt sanse mari ca o societate specializata in recuperarea de creante sa va preia cazul.
0745150894
2. In baza veniturilor pe care le aveti este posibil ca banca sa emita un nou scadentar, cu rate mai mici, pana in momentul in care va rederesati financiar.
Daca totusi, nu reusiti sa stabiliti o noua formula de achitare a creditului, datoriile se vor cumula cu dobanzi penalizatoare si, in timp, suma restanta va creste considerabil. Recuperarea se va face in momentul in care vor exista venituri/bunuri care sa poata fi executate silit. Timpul in care se face recuperare este nelimitat si sunt sanse mari ca o societate specializata in recuperarea de creante sa va preia cazul.
0745150894