Lovita pe trecerea de pietoni

Discutii privind Dreptul Penal
Post Reply
A M

Lovita pe trecerea de pietoni

Post by A M » 16 Sep 2011, 13:09

Acum 3 saptamani mama mea a fost lovita pe trecerea de pietoni in timp ce traversa regulamentar. Urmare accidentului are 3 fracturi la un picior si ruptura de ligament. Dupa ce ambulanta a dus-o la spital a venit si politistul care a facut constatarea la fata locului si a pus-o sa semneze niste hartii fara sa ii lase nici un exemplar din ceea ce a semnat. Peste o saptamana cand am reusit sa luam legatura cu el si l-am intrebat ce hartii a semnat mama , cerindu-i sa ni le arate a spus ca dosarul a plecat la parchet. Cel care a comis accidentul nu s-a interesat de starea mamei si tot ce am aflat de la politist a fost numele acestuia.Am solicitat de la politie o trimitere catre IML pentru obtinerea unui certificat medico-legal si am facut demersurile necesare pentru obtinerea acestuia. Poate fi transmis dosarul la parchet fara sa fie insotit de certificatul medico-legal ? . Care sunt pasii pe care trebuie sa ii facem ? Si pentru ca persoana care a lovit-o pe mama nu se poate numi "om" deoarece nu l-a interesat ce s-a intamplat cu cea pe care a lovit-o dorim sa depunem plangere penala contra acestuia. Am aflat ca aceasta se poate face in termen de 60 zile de la producerea incidentului. Cui ne adresam? Cum trebuie sa procedam ? Un sfat din partea dumneavoastra, a celor care cunoasteti legea in toate aspectele ei ar fi binevenit. Multumesc !

ignite

Re: Lovita pe trecerea de pietoni

Post by ignite » 20 Sep 2011, 16:05

VEI OBTINE CERTIFICATUL MEDICO LEGAL CARE VA ATESTA NR DE ZILE DE INGRIJIRE MEDICALA NECESARE PENTRU VINDECARE, PRINTRE ALTELE.
DACA ARE FRACTURI...CLAR ARE PESTE 10 ZILE, POATE CHIAR PESTE 60, POATE AJUNGE SI LA 90.

DECI...FORMULATI PLANGERE PENALA PREALABILĂ SOLICITATI TRAGEREA LA RASPUNDERE PENALA A VINOVATULUI.

DOSARUL A MERS LA PARCHET PT SCURT TIMP, PENTRU A I SE DA NUMARUL UNIC.

APOI REVINE LA POLIŢIE.

CA NU A VENIT SA VA CAUTE LA SPITAL AUTORUL...ASTA ESTE O ALTA POVESTE. NICI NU ESTE OBLIGAT SA O FACĂ. POATE NU VINE DE FRICA SĂ NU FIE OCARAT DE VOI. SAU POATE PT CA E NESIMTIT. SAU SA NU VA DEA DE ÎNŢELES CĂ ÎI ESTE TEAMĂ ŞI SĂ NU ÎL CREDEŢI SLAB.

NU CONTEAZĂ DACĂ VINE. MAI BINE CĂ NU VINE. DACĂ AR VENI ŞI TI AR ADUCE UN CORN CU LAPTE...APOI...VA STRIGA ÎN GURA MARE CĂ ŢI A FĂCUT ŞI ŢI A DRES.

Post Reply