Buna ziua,pe data de 09.04.2011 am condus o motocicleta cu numerele provizorii expirate,mi s-a intocmit dosar penal si mi s-a suspendat permisul de conducere pe o perioada de 30 de zile ,primind in schimb dovada inlocuitoare,cu drept de prelungire la 20 de zile.
PE data de 10.07.2011,mi s-a solutionat dosarul,am primit NUP si o amenda administrativa de 300 lei,insa am ramas cu permisul suspendat pe o perioada de 90 de zile cu testare obligatorie.
Inainte de solutionarea dosarului am depus cerere pentru prelungirea dovezii, si am facut prostia de a muta motocicleta 50 de metrii pe un drum public,fiind oprit de politia rutiera,care mi-a anulat dovada si mi-a inlocuit-o cu una fara drept de circulatie si deasemenea mi s-a deschis un al doilea dosar penal , iar a 3-a zi dupa aceasta intamplare s-a solutionat dosarul.Ulterior am primit acasa o foaie in care mi se respingea cererea pentru dovada de circulatie pentru ca deja cazul fusese solutionat,eu neavand la momentul depunerii actelor de unde sa stiu ca se solutionase.De asemenea,habar nu aveam ca daca dovada este in curs de procesare nu am voie sa circul.Credeam ca exista o evidenta,o baza de date care poate fi verificata.Agentul a notat pe PV ca imi recunosc vina si ca o regret,aceasta fiind o concluzie a dansului,si din cate stiu,exista un articol de lege prin care recunoscandu-ti vina iei un sfert din pedeapsa.
Conform art. 86 alin. 2 din OUG 195/2002 as primi inchisoare de la 6 luni la 3 ani sau amenda si deasemenea stiu ca mi se mareste perioada de suspendare cu inca o luna deoarece am savarsit o alta infractiune pe perioada suspendarii.
Mentionez ca nu intentionam sa o conduc (sa plec la plimbare) ci sa o mut putin mai in fata sa o bag intr-un garaj,dat fiind ca nu pot sa o impling deoarece am probleme cu spatele si nu se afla nimeni prin preajma cu permis categ A sa ma ajute.
Ce alte pedepse mi s-ar mai putea aplica avand in vedere infractiunea pe care am comis-o,cum as putea sa scap cumva de o condamnare si daca mi s-ar anula permisul de conducere ce ar trebui sa fac?
Conducere cu dovada expirata/in curs de procesare