Expertiza grafoscopica

Discutii privind Dreptul Penal
Post Reply
blacktulip

Expertiza grafoscopica

Post by blacktulip » 21 Jul 2011, 09:45

Buna ziua.
Situatia este urmatoarea: Un personaj a primit pe adresa lui de email, o hartiuta scanata. Acest "document" se vrea a fi un buletin de analize medicale. Personajul in cauza face o plangere penala cum ca aceasta scanare atasata la email este falsa.
Din motive personale ma face sa ma gandesc ca si-a :"construit" acest "document " singur singurel(meseria lui este grafician, modifica absolut ce vrei).
A facut asadar o plangere penala, a depus la dosar hartiuta asta care a fost scanata. Metoda prelevarii acestei hartiute a fost cam trasa de par...a printat atasamentul pe o coala de hartie si...gata "proba". Anchetatorii nostrii romani, a luat-o de buna, au vazut stampila nu apartine vreunei institutii si acum au trecut ei la identificarea scrisului.
Eu am dat o declaratie ca nu am nici cea mai mica legatura cu tampenia care mi-a fost si aratata si ca persoana care facuse plangere impotriva mea se ocupa cu grafica computerizata( el fiind si cel care asigura materiale publicitare pt firma pe care o detin), avand acces atat la scaner, imprimanta, computer, toate bunuri ale societatii, cat si la documente scrise de mana mea. La cat il cunosc de meticulos in meseria lui, nu i-ar fi fost greu sa scaneze si sa puna niste cuvinte cap la cap pe o coala de hartie.
Asa ca, fara sa-mi ia nimeni vreo proba de scis, doar pe baza scrisului de mana din declaratia mea, s-a constatat de catre un "expert" ca parca cele 2 scrisuri ar semana.
Hilara situatie, eu am angajat un avocat, i-am explicat si lui ca pe baza acelei fituici scanate nu se poate face o expertiza, pt ca e la mintea cocosului ca e falsa, am cerut contraexpertiza.
Individul care face plangere penala vrea bani, sunt convins. Ma intriga insa si ca politistii nostrii nu cred ca se pot face astfel de "inscenari".
Ce sa mai, va astept pareri, intre timp astept si raspu7ns de la politie, dosarul a fos trimis inapoi de la procuror pt noi cercetari.

ignite

Re: Expertiza grafoscopica

Post by ignite » 11 Aug 2011, 15:21

CE OBIECTIV A AVUT EXPERTIZA RESPECTIVĂ?

SĂ STABILEASCĂ DACĂ CELE DOUĂ SCRISURI SUNT FĂCUTE DE ACELAŞI OM? SAU CĂ SEAMĂNĂ BINE DE TOT?

SE POATE FACE EXPERTIZĂ DUPĂ COPIE XEROX ÎNSĂ, TREBUIE ŞI DEMONSTRAT CĂ E COPIE A UNUI ORIGINAL...ALTFEL...CACA MACA. NU SE VEDE CONCLUDENŢA.

POATE OBIECTIVUL EXPERTIZEI A FOST MAI LARG.

ÎN ORICE CAZ...E O CHESTIE PERDANTĂ. NU VA FI NIMENI CONDAMNAT AICI.

Post Reply