Buna ziua!Tatal meu a acumulat o datorie de 34.000 lei,datorie care reprezinta pasivul unei firme ce a fost inchisa in 2006.
Am primit acasa un proces verbal in care scrie ca bunul supus procedurii de executare silita (apartamentul in care locuim) este proprietate devalmasa a debitorului si a sotiei sale,si ca pun in vedere partii creditoare sa intreprinda demersurile necesare pentru a obtine imparteala bunului ce face obiectul dosarului de executare, conform dispozitiilor art. 493 Cod Pocedura Civila.
Nu am inteles mai nimic din respectivul proces verbal...Executarea silita este posibila daca apartamentul este pe numele amandurora???Din pacate tatal meu refuza sa faca ceva in aceasta privinta,si nu stiu ce sa fac!Va rog sa imi dati un sfat cu ce as putea sa fac.
Este posibil sa treaca apartamentul pe numele meu?In plus,tatal meu are pe numele sau o masina!Nu inteleg de ce s-a pus sechestru pe apartament si nu pe masina....
Am nevoie de un sfat urgent!!!Multumesc!
Executare silita proprietate devalmasa
Re: Executare silita proprietate devalmasa
Nu s a inceput nici o executare silita. Practic executorul tocmai i a zis creditorului ca bunul, in devalmasie fiind, nu poate fi supus urmaririi si ca, creditorul trebuie sa ceara mai intai imparteala, potrivit art.493 Cod pr. civ..
Daca nu exista nici o notare in CF faceti repede vanzarea, apoi parintii dvs din banii obtinuti vor face, cu chitanta, restituirea impumutului catre matusa dvs.,..... stiti ala pe care aceasta la dat parintilor dvs. acu 2 ani conform contractului de imprumut sub semnatura privata, scadent deja de 3 luni, ...... si sa vad io cum va face creditorul revocatoria.
Daca nu exista nici o notare in CF faceti repede vanzarea, apoi parintii dvs din banii obtinuti vor face, cu chitanta, restituirea impumutului catre matusa dvs.,..... stiti ala pe care aceasta la dat parintilor dvs. acu 2 ani conform contractului de imprumut sub semnatura privata, scadent deja de 3 luni, ...... si sa vad io cum va face creditorul revocatoria.
sa inteleg ca nu e prea tarziu sa fie apartamentul trecut pe numele meu?
e cam tarziu sa-l treaca pe numnele tau!
referitor la soutia propusa cu vanzarea pt rambursarea unui credit anterior, mi se pare mai util sa se constituie si sa se noteze o ipoteca pt acest credit anterior care sa se noteze URGENT in CF - mai inainte de notarea somatiei.
referitor la soutia propusa cu vanzarea pt rambursarea unui credit anterior, mi se pare mai util sa se constituie si sa se noteze o ipoteca pt acest credit anterior care sa se noteze URGENT in CF - mai inainte de notarea somatiei.
Acuma, de curios,te rog mult sa mi zici si mie, care ar fi argumentul juridic al acestei afirmatii?.lilix2 wrote: e cam tarziu sa-l treaca pe numnele tau!