Uz de fals?

Discutii privind Dreptul Penal
Post Reply
Nicu Radu

Uz de fals?

Post by Nicu Radu » 04 May 2011, 21:04

O rudă de-a mea are un act notarial din anul 1985 prin care îi este atribuită o moştenire, doar că, atunci când s-au trecut vecinătăţile acelui imobil, s-a "omis" trecerea, în partea de est, a drumului, ca vecinătate, şi s-a trecut ca vecinătate... vecinul de dincolo de drum! Eu am fost obligat în anul 1999, printr-o hotărâre judecătorească, în urma unui proces de pataj, să circul pe acest drum, neştiind, până acum, că această rudă a mea este "stăpână" pe acest drum, nerevendicându-l niciodată; ba chiar a făcut un gard, în urmă cu doi ani, cu fundaţia de beton, respectând, în linii mari, vechiul amplasament. Primăria comunei mele a "omis", potrivit Legii 213/1998 să ia în inventar acest drum, aşa că m-am trezit acum într-o situaţie extrem de neplăcută. Vă rog, mă poate ajuta cineva cu un sfat calificat? Menţionez că am strâns semnături ale oamenilor din sat, care ştiu că acest drum a aparţinut dintotdeauna domeniului public local, solicitând primăriei şi consiliului local să interevină şi să recupereze bucata de drum dată "moştenire" unchiului meu de către mama sa. Primăria şi consiliul local încearcă să se scuze, acuzând, la rândul lor, "greaua moştenire" şi mă sfătuiesc să-l dau în judecată pe unchiul meu, pentru a obţine de la acesta drept de servitute, în baza art. 616 c.c, deşi acestă porţiune de drum nu a aparţinut niciodată unchiului meu. Ce mă sfătuiţi, vă rog? Să-l dau în judecată pe unchiul meu pentru uz de fals sau să solicit, pe civil, drum de servitute? Mulţumesc.

ignite

Re: Uz de fals?

Post by ignite » 09 Jul 2011, 23:28

aia cu uzul de fals e un vis ireal.

Post Reply