am o nelamurire si va rog sa ma ajutati. Daca intr-un srl sunt doi administratori si asociati, deopotriva, din care unul detine 0,1% parti sociale, si vrem sa-l excludem ca sa adaugam un altul, trebuie facuta procedura prin contract de cesiune parti sociale, hotarare aga si act constitutiv reactualizat? adica eu asta stiu ca e procedura...daca stie careva altceva, sa-mi spuna si mie...problema este ca eu am dus dosarul la ORC pt adaugarea unei noi activitati, si am termen de solutionare pe 29:03:2011 si termen de eliberare pe 31.
dilema mea este urmatoarea, daca am depus dosarul cu hot aga in care figureaza si vechiul adminitrator, cel cu 0,1%, dar nu am avut actul constitutiv actualizat, oricum o sa ma amane, ca ma duc cu actul pe 31, dar as putea sa mai adaug la acelasi dosar si problema de mai sus? adica excluderea acelui asociat? ma intereseaza daca pot face asta mai mult prin prisma taxelor, ca ma gandesc ca poate n-as mai plati o taxa la casierie.
multumesc anticipat
mai pot adauga acte la un dosar depus la ORC
Re: mai pot adauga acte la un dosar depus la ORC
fiecare operatiune de registru are o taxa proprie, d-voastra practic vreti sa faceti alte modificari fata de cele solicitate prin cererea initiala asta este posibil doar pana in momentul depunerii dosarului la ORC, ulterior mai exista verianta sa va prezentati la termenul indicat cel de 29 martie si sa spuneti sa va dea un alt termen pentru suplimentare cerere * solicitare cat si a taxelor si refaceti documentatia conform noilor cerinte.
Atentie !!!
Cesiunea catre tert adica catre o persoana din afara SC este mai dificila acum chiar daca are numai o parte sociala din 100 !!!
Atentie !!!
Cesiunea catre tert adica catre o persoana din afara SC este mai dificila acum chiar daca are numai o parte sociala din 100 !!!
Re: mai pot adauga acte la un dosar depus la ORC
Multumesc pt raspuns, chiar nu ma asteptam sa-l primesc asa repede.
Cei doi asociati au inceput o afacere impreuna prin 98. Au avut fiecare cate 50%.Acum, pt ca unul si-a dat interesul si afacerea a prosperat si celalalt nici nu dadea pe la firma, fiind in imposibilitatea de a semna vreun act din pricina asta, au hotarat sa-i lase 0,01% (sau 0,1% - chiar e irelevant, tot mic e procentul), intrucat sediul este pe adresa lui (bine, problema cu semnatura a ramas, logic, dar s-au gandit ca poate isi revine si isi va trezi interesul-ceea ce nu s-a intamplat).
Acum excluderea o sa fie pe motiv ca nu mai activeaza in firma urmand sa-l inlocuiasca fiica celui care a pus pe picioare afacerea.
multumesc mult!
Cei doi asociati au inceput o afacere impreuna prin 98. Au avut fiecare cate 50%.Acum, pt ca unul si-a dat interesul si afacerea a prosperat si celalalt nici nu dadea pe la firma, fiind in imposibilitatea de a semna vreun act din pricina asta, au hotarat sa-i lase 0,01% (sau 0,1% - chiar e irelevant, tot mic e procentul), intrucat sediul este pe adresa lui (bine, problema cu semnatura a ramas, logic, dar s-au gandit ca poate isi revine si isi va trezi interesul-ceea ce nu s-a intamplat).
Acum excluderea o sa fie pe motiv ca nu mai activeaza in firma urmand sa-l inlocuiasca fiica celui care a pus pe picioare afacerea.
multumesc mult!