va rog un raspuns urgent in legatura cu executare

Titlul Executoriu, Instanta de Executare, Contestatia la Executare, Executarea Silita, Sechestrul Judiciar
Post Reply
nona28

va rog un raspuns urgent in legatura cu executare

Post by nona28 » 16 Feb 2011, 17:40

Buna ziua.Trebuie sa platesc o sulta .Am hotararea judecatoreasca din 2008.in 2009 creditorul s-a adresat unui executor care a trimis somatie de executare.Am convins creditorul sa renunte la executare.Pana acum nu am mai primit nimic de la executor.Acum am primit o somatie cu termenul de o zi.Este acelasi dosar de executare.Nu cumva este perimat?Nu trebuie intocmit un nou dosar de executare.Ce as putea face in continuare?Daca creditorul a renuntat la executare,daca dosaru de executare s-a perimat se mai intrerupe cursul prescriptiei?Va rog sa imi dat un sfat.Multumesc

vulpacris

Re: va rog un raspuns urgent in legatura cu executare

Post by vulpacris » 19 Feb 2011, 12:29

De perimat, s-a perimat executarea inceput in 2009 dar, in temeiul unei noi cereri din partea creditorului se incepe o noua executare acum, tocmai pentru a nu se perima. :grin:

Asa ca incepand cu acest nou act de executare incepe un nou termen de trei ani. :grin:

Mai bine platiti, ca aveti un creditor perseverent.

:cafea:

nona28

Post by nona28 » 21 Feb 2011, 13:34

Buna ziua.Si eu cred ca s-a perimat.Dar de ce am primit acum somatia tot in acelasi dosar de executare din 2009?Nu trebuia facut un nou dosar de executare?Parca asa citisem undeva.Multumesc

vulpacris

Post by vulpacris » 22 Feb 2011, 09:48

S-a perimat executarea, in sensul actelor de executare, nu dosarul de executare.

Chiar daca va transmite o noua somatie, cu un nou numar de dosar de executare, tot trebuie sa achitati debitul.

:cafea:

nona28

Post by nona28 » 22 Feb 2011, 10:36

Buna ziua.Tocmai aceasta este problema ,somatia nu are un nou numar de dosar de executare.Scrie ca este somatia nr 6 din zz.02.2011 in dosarul executional xyz/2009.Oricum ,nu ar avea cum sa fie somatia nr 6,pentru ca in afara de prima somatie din 2009 nu am mai primit nimic.

Post Reply