Caz de ucidere din culpa

Discutii privind Dreptul Penal
Post Reply
lemonik

Caz de ucidere din culpa

Post by lemonik » 14 Feb 2011, 13:10

Prietenul meu a lovit cu masina, in orasul Ploiesti, in data de 30.11.2010, o persoana care traversa neregulamentar si fara sa se asigure (citat din primul raport al politiei efectuat la locul accidentului) la 50 metri de trecerea de pietoni; aceasta a stat aproape 60 de zile internata intr-un spital din Bucuresti, dupa care, i s-a dat o rezolutie cu internare intr-un spital din Ploiesti. Aici a stat 4 zile, pe urma doctorii au externat-o, urmand sa faca tratament de recuperare acasa. Dupa o perioada nu foarte lunga, a trebuit internata de urgenta la spital, intrucat nu se putea alimenta singura. In spital, doctorul i-a spus mamei victimei ca nu o opereaza, intrucat este prea tanara! In cateva zile, victima a decedat. Acestea sunt informatii pe care le detinem de la mama victimei, care dupa decesul victimei a spus ca pretentia ei este ca baiatul sa ii plateasca minorului victimei in varsta de 15 ani pensie alimentara.
Stim ca va fi incadrat la ucidere din culpa.
Acum asteptam rezultatul autopsiei...Are vreo sansa sa nu fie gasit vinovat daca cumva este vorba despre o eroare medicala (Mama victimei spune ca doctorul a zis ca nu o opereaza deoarece este prea tanara, iar la scurt timp a decedat) sau daca externata fiind (din bucuresti) cu sanse de recuperare acasa, familia nu a ingrijit-o corespunzator acasa, trebuind sa o interneze din nou in stare de urgenta, spital in care a si decedat ?
Sau in cazul in care dovedeste ca a fost vina victimei? Adica a traversat prin loc nepermis si fara sa se asigure cu 50 de metri pana in trecerea de pietoni!!! Alcoolemia lui a fost 0.00, si urmeaza sa vada cum au iesit verificarile tehnice ale masinii...

darkblack

Re: Caz de ucidere din culpa

Post by darkblack » 14 Feb 2011, 23:24

In primul rand, soferul (chiar daca e nevinovat) ar trebui sa vorbeasca cu familia si sa se ofere sa suporte toate/o parte din cheltuielile trecute, prezente si viitoare facute de familie.
Nu stiu de ce, dar simt ca nu avea pana in 59km/h.

Apoi, sa-si ia un avocat si sa nu mai roage "prietenii" sa stea pe forumuri dupa sfaturi. Sau cel putin sa faca efortul sa fie el prezent pe forumuri.

In al treilea rand, sa mearga putin pe la biserica.

In final, sa citeasca art. 72 din OUG 195/2002.

P.S. N-am inteles cum de era prea tanara dar avea copil de 15 ani.
P.P.S. Sa nu uite de biserica!

lemonik

Post by lemonik » 15 Feb 2011, 08:43

1. Respect faptul ca mi-ati dat un raspuns, chiar va multumesc frumos pentru acest lucru, dar din punctul meu de vedere nu asa se procedeaza in acordarea unui raspuns unei persoane care doar incerca sa afle si alte pareri...cum ati ajuns la concluzia ca nu are avocat si ca a rugat "prietenii" sa stea pe forumuri dupa sfaturi?
2. Din cate stiu eu, forumul inseamna un loc unde oamenii pot purta discutii diverse, isi pot sa sfaturi pe diferite teme etc...in plus nimeni nu este obligat sa ia in considerare sfaturile de pe forumuri; eu am actionat din proprie initiativa si doar cautam persoane care au trait situatii similare si pot impartasi idei...o sa caut in continuare, dar oricum in alta parte

darkblack

Post by darkblack » 16 Feb 2011, 01:36

Pa pa ...

johei

Post by johei » 16 Feb 2011, 05:27

Greu de scapat de omorul din culpa.

Insa ceea ce ar fi trebuit sa faca, era sa introduca RCA-ul, care ar fi trebuit sa preia toate costurile!!!

comisar

Caz de ucidere din culpa

Post by comisar » 16 Feb 2011, 14:11

In Germania,daca ai trecut prin loc nepermis se considera ca ai vrut sa te sinucizi,cond auto nu are nici vina,asa ar trebui si la noi !
in cazul de fata conducatorul auto nu trebuie sa-si faca griji si ar fi de verificat daca leziunile avute de victima cu ocazia accidentetului a legatura directa cu decesul.
Decat sa mearga la biserica mai bine sa mearga mai des pe la politist.
Stima,

lemonik

Post by lemonik » 19 Feb 2011, 13:01

Spuneti-mi, va rog, daca in situatia in care este gasit vinovat instanta va trimite din oficiu dosarul catre RCA in vederea acoperirii daunelor de catre aceasta ? Dar daca se constata vina comuna??

johei

Post by johei » 19 Feb 2011, 14:14

Nu e treaba instantei sa introduca rca in cauza, ci a celui care a cauzat accidentul!

Post Reply