Buna seara!
In cursul zilei de ieri am fost contactat de un agent de la Investigatii Criminale care m-a rugat sa vin la sectie pentru audiere( mai exact: "sa ne lamuriti intr-un caz"). La sectie, pe biroul acestuia se afla o foaie cu numarul meu de telefon si o gramada de apeluri primite si efectuate de mine... in dreptul fiecaruia fiind numele persoanei respective.
Mentiune: schimb telefoanele foarte des
Cazul pe scurt: un telefon a fost furat presupun acum mai mult de jumatate de an, s-a gasit persoana la care se afla telefonul, aceasta a descris persoana de la care a cumparat telefonul (eu-insa nu semanam deloc) ,respectiv locul in care a avut loc acest lucru.
La sectie politistul ce se ocupa de caz stia, fara ca eu sa ii fi spus, ca nu eu sunt faptasul furtului si a intrebat de unde il am, de la cine l-am cumparat, etc. Nu l-am putut ajuta intrucat nu imi aminteam cu exactitate.
Mai mult, mi-a aratat pe o foaie numerele parintilor si numele lor (lista convorbirilor) si apoi am dat o declaratie in care s-au mentionat urmatoarele:
1. telefonul detinut in acest moment, imei, cartela prepay cu nr.....
2. ca schimb telefoanele foarte des cumparandu-le de pe internet sau intalnidu-ma cu diverse persoane ce detin aceste aparate
3. ca in aceeasi perioada am avut mai multe telefoane de acelasi timp
4. ca mi s-a verificat agenda si nu sunt prezente urmatoarele nr: .... .... ...
Acum urmeaza intrebarile: de unde stia ca nu sunt eu faptasul furtului? de unde avea numarul meu? daca nu sunt eu suspectul, de ce mi s-a ascultat telefonul? E legal acest lucru avand in vedere ca nici macar nu imi stia numele? Numele meu a rezultat din apelurile parintilor, intrucat ei au abonament iar eu cartela prepay.
Dupa ce am dat declaratia mi-a spus sa am grija ce grupuri frecventez si la sfarsit m-a intrebat daca i-am vazut manusile... sper sa nu ma acuze de furtul lor.
In aceeasi zi, mai exact in seara aceasta, eram cu 2 prieteni, vecini de bloc la cafea... in momentul in care vorbeam la telefon a oprit o duba din care a coborat un politist, i-a legitimat pe cei 2 vecini apoi au ramas destul de mult timp in parcare... duba semana cu cea a DPIR.
Sa imi fac griji? Ce sa fac?? E prima data cand ma confrunt cu probleme de genu, nu am antecedente penale.
interceptare convorbiri telefon mobil
Re: interceptare convorbiri telefon mobil
darkblack wrote:L-ai linistit!

da...
eram prea obosita si n-am mai avut rabdare ca sa detaliez eventualele probleme ce pot apararea in astfel de cazuri...din momentul chemarii la politie"pentru a lamuri niste situatii"si pana la invinuire-inculpare...e un pas f mic si alunecos deopotriva...
asadar, m-am limitat in a-i spune sa stea atent

personal am avut o speta identica...iar clientul meu era invinuit,intr-un omor deosebit de grav...si toate astea pentru ca cei care comisesera fapta,i-au luat si telefonul victimei si i l-a vandut clientului meu, care profitand de pretul extrem de avantajos, l-a cumparat...dupa tel., au ajuns direct la el...