BSA Romania - hartuire

Discutii privind Dreptul Penal
luc4s

Post by luc4s » 15 Feb 2006, 18:42

Baltazar wrote:
Luc4s wrote:Dar de cand BSA e organ de up? :grin:
Reprezinta interesele partii vatamate :grin:
Burchel e de fapt un avocat care reprezinta interesele Microsoft.
Faptuitorul unei infractiuni(faptuitprul ipotetic :!: ) e chemat la sediul avocatului partii vatamate pentru a da socoteala?
De cand se practica asta?

krisstina

Post by krisstina » 16 Feb 2006, 11:50

Pentru acest control, este nevoie de mandat de perchezitie?

sebi77

Post by sebi77 » 16 Feb 2006, 20:00

In sens juridic, habar nu am daca trebuie sau nu....insa atunci cand vine Garda Financiara in control si se uita prin actele contabile, sau se apuca de numarat marfa au mandat de perchezitie????

luc4s

Post by luc4s » 16 Feb 2006, 21:13

krisstina wrote:Pentru acest control, este nevoie de mandat de perchezitie?
Pana acum nu am auzit(si am mers de multe ori :grin: )
S-a cerut autorizatie daca firma avea sediul intr-un apartament, iar acolo domiciliau si unele persoane(administratorul).
Daca nu e cazul de mai sus, nu e nevoie.
E loc public, au acces clientii oricand...

ATX2003

Post by ATX2003 » 16 Feb 2006, 21:48

Garda financiara nu are nevoie de mandat de perchezitie de aia pot verifica si intra oriunde.
ART. 6 OUG 91/2003
(1) Personalul Garzii Financiare executa:
a) operatiuni de control curent;
(2) Controlul curent se executa operativ si inopinat, pe baza legitimatiei de control, a insignei de imputernicire si a ordinului de serviciu.

RobertIahn

Post by RobertIahn » 17 Feb 2006, 01:54

Eu nu am probleme cu incalcarea legii proprietatii intelectuale. Am dovedit aceasta si o sa mai dovedesc.
Problema este cum as putea sa obtin numele celui care ma denunta in mod repetat la tot felul de autoritati, in cazul acesta la BSA? Nu am timp sa ma plimb tot mereu pe la sediul "Burchel si asociatii" sau pe la alte sedii.
As putea sa ma adresez politiei?

Baltazar

Post by Baltazar » 17 Feb 2006, 12:59

Pai cine te obliga sa te duci?

Asteapta sa faca sesizare si dupa aia ii tragi pe ei pe denuntare calomnioasa.

Cat priveste "sursa", sincer nu cred ca ai sanse sa afli cine te "toarna" la BSA.

Si nici politia nu poate face ceva in acest sens :grin:

Generalul

Post by Generalul » 26 Feb 2006, 15:54

Va spun eu cum sta treaba. Eu lucrez in domeniu. BSA nu este un organism juridic. Ei sunt doar o asociatie internationala a marilor companii producatoare de software. In Romania BSA este reprezentata juridic de Cabinetul de Avocatura "Burchel & Asociatii". BSA nu are nici un drept sa solicite prezentarea licentelor, sa efectueze controale, cu atat mai putin sa cheme la sediu utilizatorii de soft pentru clarificarea unor reclamatii sau sesizari. Cabinetul de Avocatura "Burchel & Asociatii" este persoana juridica abilitata sa depuna plangeri penale pe art. 139^9 din Legea nr. 8/1996, modificata prin O.U.G. nr. 123/2005 privind drepturile de autor si cele conexe. Acest cabinet este de asemenea singura persoana juridica care se constituie parte civila in procesul penal pentru softul si jocurile de calculator reprezentate (companiile "Electronic Arts, Microsoft, Vivendi). Insa organele de politie se pot sesiza din oficiu cu privire la utilizarea de programe de calculator fara licenta si sa efectueze verificari, fara a avea nevoie de autorizarea vreunui organ sau institutie sau consimtamantul celui verificat. Organele de politie nu vin in control nici cu BSA, nici cu ORDA. BSA, sau ma rog, reprezentantii "Burchel & Asociatii" sunt parti vatamante in cauza iar ORDA nu mai are drept de control conf. O.U.G. nr. 123/2005. Si stati linistiti ca ofiterii de politie sunt specilizati pe acest domeniu si isi fac treaba cu profesionalism, nu mai marsati pe vechile idei despre militieni, vremurile s-au schimbat. Inca ceva ORDA nu face altceva decat raportul de constatare tehnico-stiintifica conf. Codului de Procedura Penala, in urma verificarii softului pirat identificat de politie si il depune la dosarul cauzei. Si ceva foarte important. Ofiterii de politie nu au dreptul sa verifice calculatorul, din punct de vedere al programelor si al bazelor de date, decat in baza unei autorizatii de perchezitie in sistem informatic, conf. Legii nr. 161/2003, emisa de instanta competenta, in mod normal Tribunalul. Insa politia poate ridica conf. art. 96-97 C.p.p. calculatoarele chiar fara autorizatie de perchezitie in sist. informatic, insa fara a le verifica, ulterior vor solicita aceasta autorizatie, este de fapt momentul care precede efectuarea constatarii tehnico-stiintifice de catre Oficiul Roman pentru Drepturile de Autor. Eu stiu ca reprezentantilor agentilor economici nu le convine sa le fie verificat softul, dar asta e, legea permite verificarea si de fapt este normal sa-ti cumperi licenta, daca folosesti softul in interes comercial, deci pentru profit. Bineinteles ca legea se refera si la persoanele fizice, intrucat legea nu distinge, insa sa fim seriosi va mai curge multa apa pe Dunare pana sa se pretinda si utilizatorilor individuali sa aiba licenta. Asa ca pentru necunoscatori, va rog mai studiati si nu va aruncati la opinii daca nu va aflati in treaba.

RobertIahn

Post by RobertIahn » 27 Feb 2006, 00:34

RobertIahn wrote:Eu nu am probleme cu incalcarea legii proprietatii intelectuale. Am dovedit aceasta si o sa mai dovedesc.
Problema este cum as putea sa obtin numele celui care ma denunta in mod repetat la tot felul de autoritati, in cazul acesta la BSA? Nu am timp sa ma plimb tot mereu pe la sediul "Burchel si asociatii" sau pe la alte sedii.
As putea sa ma adresez politiei?
Domnilor, dupa cum am mai scris, alta este problema: cum pot identifica persoana care ma denunta in mod repetat la diferite organisme de control?
Cat priveste acest denunt, m-am prezentat din nou la "Burchell si asociatii" pentru lamurirea acestui denunt. Acestia si-au cerut, in mod civilizat, scuze pentru aceasta reclamatie nejustificata.

luc4s

Post by luc4s » 27 Feb 2006, 01:06

Mai Robert, asta e ca si cum te-as chema eu la mine la Iasi, acasa la mine, pentru ca cineva mi-a spus ca folosesti lucrarea mea de diploma.
Vii la mine,imi dovedesti ca nu e asa, ma intrebi cine mi-a spus iar eu nu iti spun.
daca ai muscat si te-ai dus la ei, asta e.
Bine macar ca ti-au cerut scuze.
Ar fi fost culmea... :grin:

rudareanu

Post by rudareanu » 28 Feb 2006, 07:52

nu poti afla !

RobertIahn

Re: Denunt calomnios repetat la BSA

Post by RobertIahn » 08 Feb 2011, 17:56

Denuntul calomnios repetat la BSA s-a transformat in urmarire penala, urmata de o perchezitie la sediul firmei mele. Se pare ca reclamantul este BSA reprezentat de casa de avocatura Burchell si asociatii. La pechezitie s-au gasit 3 calculatoare: unul cu Win98, unul cu linux SME server si unul defect. Am fost chemat la DGPMB-SIF sa prezint licentele de win98 si linux SME server. Pentru politisti si procurori nu conteaza licenta freeware a linuxului, mi s-a cerut acea licenta. Am prezentat factura de achizitionare a win98 OEM emisa de K-Tech electronics in anul 1999, cand am cumparat si calculatorul gasit la perchezitie cu windows-ul 98 instalat.
Aceasta este urmarea unei boli netratate la timp: in anul 2006 am incercat sa previn aceste abuzuri ale BSA reprezentate de Casa de Avocatura Burchell si asociatii. Nu s-a putut.

Post Reply