INFORMATIE Privind Inscriere la CCJ

Discutii privind procedura civila
judge

Post by judge » 04 Mar 2005, 11:03

am vazut... :grin: se pare ca suntem online...hai pe chat!

dinubocos

Post by dinubocos » 04 Mar 2005, 14:04

judge wrote: cand intrii intr-o asociatie te obligi sa respecti statutul acesteia...
Cu conditia ca respectivul statut sa fie in limetele legii.
Statutul uniunii depaseste, cu nerusinare as spune, aceste limite.

judge

Post by judge » 07 Mar 2005, 08:57

sunt de acord ca sunt cateva prevederi care depasesc legea...dar ma intreb daca exista prevederi legale exprese pe care statutul le incalca? daca doar adauga la lege asta nu inseamna si ca incalca legea. dupa cum spuneam pt un CJ obligatorie este legea 514 din 2003. daca este si membru al UCCJR atunci va trebui sa respecte si statutul care cuprinde prevederi in plus fata de lege. aceasta pentru ca legea nu reglementeaza acele aspecte. in loc sa tot criticam statutul si UCCJR (desi unele critici sunt foarte corecte si binevenite), mai bine am critica Parlamentul ca n-au fost in stare sa faca o lege completa care sa reglementeze activitatea CJ, sau mai bine sa luam ceva masuri in acest sens.

danutza

Post by danutza » 07 Mar 2005, 12:56

judge wrote:deci e clar...se aplica regulile statutului pt ca esti membru al UCCJR nu al UNBR....prevederile legii avocatilor si a statutului lor se aplica exmplificativ si numai daca nu sunt prevederi contrare, incompatibile sau cand acestea nu exista in legea 514 din 2003. cand intrii intr-o asociatie te obligi sa respecti statutul acesteia...se poate deci reduce perioada de stagiu cu 6 luni...succes! sa citesti subiectul referitor la o noua lege a CJ postat de mine.
unde l-ai postat?

dinubocos

Post by dinubocos » 07 Mar 2005, 17:28

judge wrote:sunt de acord ca sunt cateva prevederi care depasesc legea...dar ma intreb daca exista prevederi legale exprese pe care statutul le incalca? daca doar adauga la lege asta nu inseamna si ca incalca legea. dupa cum spuneam pt un CJ obligatorie este legea 514 din 2003. daca este si membru al UCCJR atunci va trebui sa respecte si statutul care cuprinde prevederi in plus fata de lege. aceasta pentru ca legea nu reglementeaza acele aspecte. in loc sa tot criticam statutul si UCCJR (desi unele critici sunt foarte corecte si binevenite), mai bine am critica Parlamentul ca n-au fost in stare sa faca o lege completa care sa reglementeze activitatea CJ, sau mai bine sa luam ceva masuri in acest sens.
Sunt de acord. Dar daca statutul prevede o forma de scurtare a stagiului si legea nu ce te faci cu terii carora statutul nu le este opozabil: avocati, magistrati etc?

judge

Post by judge » 08 Mar 2005, 11:19

la sectiunea dati de stire....vizavi de opozabilitatea statutului fata de terti...nu le este opozabil asa cum statutul avocatilor nu este opozabil medicilor si viceversa...eu sunt CJ definitiv sau stagiar, depinde de situatie, iar avocatii, notarii si magistratii trebuie sa accepte acest lucru. sunt CJ in baza legii 514 nu a statutului...asa ca....

Post Reply