pensie alimentara

Familiei
Post Reply
vancea ioan

pensie alimentara

Post by vancea ioan » 23 Jan 2011, 17:59

v-as fi recunoscator daca ati putea sa ma lamuriti intr-o privinta.am 24 de ani si in urma cu aproximativ 5 ani am stat in concubinaj cu o fata.dupa circa un an mi-a spus ca e insarcinata,iar dupa scurt timp a plecat in germania si nu a mai dat nici un semn.pe la inceputul anului 2008 primesc din germania instiintare ca s-a nascut copilul si de atunci si pana in prezent primesc nenumarate instiintari prin care mi se aduce la cunostiinta ca trebuie sa platesc o pensie alimentara de 300 de euro,cica aceasta este suma minima.sincer nu stiu ce sa fac,am consultat chiar si avocat dar nimeni nu m-a lamurit.eu sunt student si sunt in intretinerea familiei mele prin urmare nu imi permit sa platesc o asa suma,nici macar nu am un loc de munca iar parintii mei sunt pensionari.ce m-ati sfatui sa fac?dupa legile noastre cam cat ar trebui sa ii dau eu pensie alimentara copilului?chiar daca el e nascut in germania.va multumesc!!

johei

Re: pensie alimentara

Post by johei » 25 Jan 2011, 13:26

Nu prea are relevanta cat ar trebui sa-i dati pensie alimentara dupa legile romanesti, intrucat sunt aplicabile cele nemtesti!

In Germania nu exista o suma minima, este sufiecinet sa faceti dovada ca nu dispuneti de venituri si nu veti mai putea fi obligat la plata pensie. Insa.. asta e valabil numai pentru viitor. Pe trecut.. nu stiu, depinde de situatia concreta.

Avocat neamt... insa costa!

danutzella

Post by danutzella » 26 Jan 2011, 13:13

Pai daca nu ati fost casatoriti legal? Cand a nascut, ai recunoscut copilul? Este pe numele tau? Sau a facut un test de paternitate? Sau cum, ca nu inteleg?

vancea ioan

Post by vancea ioan » 26 Jan 2011, 16:37

am stat doar in concubinaj nu am fost casatoriti...,dupa ce s-a nascut copilul mi-a trimis din germania cerere sa recunosc copilul si am facut-o la ambasada germaniei din bucuresti dar copilul nu este pe numele meu e doar recunoscut ca fiind copilul meu.atunci cand am recunoscut copilul nu s-a facut nici un test de paternitate..defapt eu nu am mai vazut-o niciodata nici pe mama copilului nici pe copil.de cand a plecat in germania adica de peste 3 ani nu am vazut-o niciodata.nici macar copilul nu l-am vazut.

johei

Post by johei » 26 Jan 2011, 16:40

Inca un caz in care se semneaza tot ce se pune in fata... faraa fi cunoscute consecintele ulterioare.

Acum.. e copilul Dvs asa ca... cel putin deocamdata platiti pensie de intretinere.
Pensia o puteti reduce sau inlatura doar in Germania.

danutzella

Post by danutzella » 27 Jan 2011, 13:57

Greseala ta. Cred ca lucrurile pot sta cam asa: Cereti o adeverinta de la facultate precum ca sunteti student, mergeti la primaria pe raza careia sunteti in evidenta, unde aveti domiciliul si cereti o adeverinta precum ca nu aveti venit. Ati putea merge si la un notar public sa dati o declaratie pe propria raspundere precum ca nu aveti venit si toate astea le puneti intr-un plic cu recomandare si le trimiteti frumusel pe adresa de unde primiti dumneavoastra instiintarile pentru plata intretinerii copilului. Si asteptati sa vedeti ce urmeaza.
Alta data mai multa atentie!!! Bafta.

danutzella

Post by danutzella » 27 Jan 2011, 13:59

A, nu uitati sa va opriti un rand de copii (xerox). :scrie:

Post Reply