Daune morale

Asigurari de bunuri si persoane
Post Reply
andrei84

Daune morale

Post by andrei84 » 21 Jan 2011, 13:27

Salut!

La sfarsitul anului 2008 am avut un accident in urma caruia a rezultat si vatamarea unei persoane din autoturism. Masina era asigurata, eu nu bausem iar singura infractiune pe care au considerat oamenii legii ca am savarsit-o pentru producerea accidentului a fost deadaptarea vitezei la conditiile de drum. Vitima a avut un total de 50 de zile de ingrijiri medicale si a depus plangere penala impotriva mea. Instanta de fond a decis sa imi dea 6 luni condamnare cu suspendare si sa ma oblige la plata alaturi de asigurator a unor sume reprezentand cheltuieli medicale si la plata unilaterala a unor daune morale. Daca de latura penala am inteles ca nu pot scapa sub nicio forma, de plata daunelor morale este posibil sa scap? Din ce stiu de la inspectorii firmei de asigurare, ei platesc si asfel de sume. Ma intereseaza daca exista o lege a asigurarilor de tip RCA, care este aceasta si care sunt daunele pe care le acopera RCA-ul. Din practica, cum se solutioneaza astfel de situatii? Eu nu eram proprietarul maisinii, aceasta fiind a unei firme.

Va multumesc!

angel

Re: Daune morale

Post by angel » 22 Jan 2011, 13:14

uitati-va in contractul dvs de asigurare,cu societatea al care ati incheiat polita RCA...acolo vedeti exact ce suporta asiguratorul dvs si pana la ce plafon...ca principiu, acestea acopera cam tot.
depinde de asigurator.
angajati-va un avocat totusi!

Post Reply