furt din hypermarket

Discutii privind Dreptul Penal
Post Reply
qwertyuiop

furt din hypermarket

Post by qwertyuiop » 16 Jan 2011, 01:51

am sustras din magazin un ruj, am fost oprit la iesire si dus intr-un birou impreuna cu un agent de paza. acesta mi-a facut copie dupa buletin si copie dupa chitanta platita ulterior (a rujului). Nu am fost pus sa semnez nimik, dar totusi nu inteleg de ce m-a intrebat agentul de paza, care a si notat, nr meu de telefon si societatea unde lucrez(evident am indicat eronat societatea)
sa ma astept la o sanctiune, la o citatie si chiar la cazier.
nu stiu ce m-a facut sa adopt furtul asta, cert e ca acum sunt fff strsat de situatie...nu ma mai duc in viata mea la magazinul acela...
va implor sa imi dati un raspuns, sau sa ma duc sa ma interesez la acel agent de paza ce are de cand cu mine...k pe moment nu m-am gandit sa-l intreb!..adik o ultima oara la magazinul unde m-am facut de ras :wall: :-(

machedon

Re: furt din hypermarket

Post by machedon » 16 Jan 2011, 20:08

Te duci la un medic psihiatru si ii spui ca ai tendinta de a fura lucruri de care nu ai nevoie , in asa fel incat sa ai antecedente de cleptomanie.
Se formeaza un dosar penal, cand te cheama nu te duci fara avocat, magazinul a formulat deja plangere penala e doar o chestiune de timp pana cand te va chema la politie pentru o prima declaratie.
Sa pastrezi chitanta de plata a rujului, oricum s-ar putea sa iti puna in carca toate furturile de rujuri din ultimii trei ani din magazinul respectiv, la ora asta cred ca se vizioneaza intens inregistrarile de la raionul cu cosmetice(rujuri etc).
Dar apropo inteleg ca esti barbat din postarea ta, ce faceai cu rujul ??????

qwertyuiop

Post by qwertyuiop » 19 Jan 2011, 23:04

vorbiti serios chestiunea cu cleptomania, sau nu?
sa ma duc mai bine sa ma interesez la persoana cu care am vorbit in seara aceia sa vad daca a facut plangere la politie??? pe biroul respectiv erau niste declaratii semnate de alti cleptomani, dar care din ce am inteles eu citind fugitiv nu recunoscusera fapta, sau nu aveau bani sa plateasca ce furasera.
dar eu nu am semnat nimik, dar mi-a facut copie de buletin si mi a cerut nr de telefon. iar la plecare mi a zis sa am grija ca data viitoare nu o sa mai fie asa simplu.totul a durat 10 minute, poate ca am recunoscut imediat ce am facut, sa ma pasuiasca?
nu mai am somn din seara aia, simt ca o iau razna pt un ruj nenorocit...vroiam sa i-l iau amicei mele..ca deh...in...e criza.
scuze dar sunt disperat. ce sa fac exact?
mai citisem pe un forum ca au mai fost cazuri si ca nu a fost sesizata persoana de nimeni.
mie imi este teama ca daca vreau sa ies din tara sau sa ma angajez si figurez cu un cazier pt un ruj ca nu ma mai iarta nimeni...chiar ca o sa mor de rusine

sansiro

Post by sansiro » 20 Jan 2011, 14:18

:))) M-ai omorat, mai om bun...
E bine ca esti stresat, s-ar putea ca acest lucru sa aiba o pondere insemnata in a te retine de la o a doua asmeenea neghiobie.
Eu zic ca nu ti-a facut niciun fel de plangere. Insa te-a luat in evidenta agentul ed paza. In cazul in care iti facea, chema echipajul de politie. Pentru un ruj nu o sa ai niciun fel de condamnare care sa iti apara in cazier. Cel mult in fisa operativa care e secreta.Eu zic ca nu ajungi nici macar pana acolo. Totusi, e o oarecare greseala ca nu ai dat numele societatii unde lucrezi. Nu stiu EXACT ce a fost in capul tau, din moment ce ai lasat copie dupa actul de identitate, lucrul este usor de verificat. Oricum, nesemnand nimic, va fi greu de demonstrat un eventual fals in declaratii.
Zic sa stai linitit deocamdata si sa nu mai faci d-astea;)

Post Reply