Acuzat pe nedrept

Discutii privind Dreptul Penal
Post Reply
KILLY

Acuzat pe nedrept

Post by KILLY » 05 Jan 2011, 18:36

Locuiesc in Italia.
Pe data de 20 decembrie primesc o scrisoare de la judecatoria din Roma(Italia).
Pe scurt sunt acuzat la 3 luni de inchisoare pentru o fapta pe care eu nu am comis-o.
Din cateva cercetari rezulta : o persoana cu numele meu si aceeasi data de nastere, a fost arestata si apoi eliberata de politia din Roma pentru furt prin anul 2005.
Intrebarea ar fi : eu trebuie sa-mi i-au avocat, sau sa las lucrurile asa cum sunt atat timp cat nu sunt eu cel cautat.
Mentionez ca politia are deja amprentele si fotografiile acestui individ.

angel

Re: Acuzat pe nedrept

Post by angel » 05 Jan 2011, 22:52

ar fi bine sa lamuriti aceste aspecte, caci atunci cand se emite mandatul,pe dvs vin carabinierii si va iau.pana se lamuresc aceste aspecte, stati putin pe la inchisoare...e drept, ca va veti putea indrepta cu actiune impotriva statului italian dupa aceea, dar pana una alta, dvs veti avea de suferit.
eu am avut o speta similara...mai grav a fost caci clientul meu avea deja mandat european si s-a trezit arestat in ungaria la un simplu control al politiei rutiere...abia dupa 40 de zile de arest, am reusit sa rezolv speta...timp in care a fost in arest...s-a judecat procesul 1 an italia si abia dupa aceea,s-a putut rezolva problema defintiv.
v-as indica totusi sa consultati un avocat...
procedurile lor difera de ale noastre...
daca nu aveti avocat ,va pot recomanda o casa de avocatura de acolo, care au si avocati de origine romana.

johei

Post by johei » 05 Jan 2011, 23:40

Asta da coincidenta... numele si data nasterii!!!
Adica... datele esentiale de identificare, atunci cand nu exista CNP.

Cautati-va un avocat... ca altminteri aveti sansa sa fiti condamnat!

KILLY

Post by KILLY » 06 Jan 2011, 15:41

Am contactat un avocat , totul se rezolva cu 500 de euro :(
Apoi as putea da in judecata statul italian pentru recuperarea sumei de bani, insa nu cred ca o voi face pentru ca nu am timpul necesar si nici dispozitia de a ma judeca..

angel

Post by angel » 06 Jan 2011, 16:00

mai cautati altul.
incercati dvs personal sa mergeti la organul emitent, va uitati pe documentul pe care vi l-au trimis acasa si ma gandesc ca sunteti vorbitor de lb italiana,cel putin va descurcati bine...si explicati care-i speta...puteti merge si la o sectie de politie.

romania K

Post by romania K » 07 Jan 2011, 21:02

cum pot afla stadiul unui dosar aflat pe rol in italia .atat stiu ca e in brescia curte suisse sau ceva genu.multumesc anticipat

johei

Post by johei » 07 Jan 2011, 22:34

Avocat, daca e vorba de un dosar in care aveti un interes...

darkblack

Post by darkblack » 18 Jan 2011, 09:17

KILLY wrote:Am contactat un avocat , totul se rezolva cu 500 de euro :(
Apoi as putea da in judecata statul italian pentru recuperarea sumei de bani, insa nu cred ca o voi face pentru ca nu am timpul necesar si nici dispozitia de a ma judeca..
Nu-i mai simplu sa luati scrisoarea primita de la judecatoria din Roma + fotocopii dupa toate actele de identificare ale dumneavoastra (legalizate ori ba) si sa va duceti pana acolo sa rezolvati problema? Poate il gasiti chiar pe judecatorul care a emis hotararea si ii explicati care e problema. Mai intai, insa, as merge direct la politie, pt.ca nu judecatorul va veni acasa la d-voastra sa va caute :)
Nu cred ca-i convine nimanui sa aresteze un om nevinovat

Post Reply