Procura copil

Familiei
Post Reply
olishor

Procura copil

Post by olishor » 21 Dec 2010, 22:57

Sunt o femeie maritata de 3 ani si am un copil de 2 ani. In urma cu vreo 3 luni din cauza comportamentului agresiv, mi-am parasit sotul, luand copilul cu mine. Am oportunitatea sa plec din Romania la munca in afara, dar nu pot lua si copilul cu mine. As dori sa ramane la niste prieteni apropiati mie care mi-au promis ajutor, dar stiu ca sotul meu nu va fi de acord cu asta. Doresc sa precizez ca i-am spus despre planurile mele si i-am spus ca daca nu vrea sa las copilul in grija altcuiva sa stea el cu dansul, dar acesta a refuzat. Nu vrea sa stea nici cu copilul, dar nici nu vrea sa ramana cu altcineva. El insista sa ne impacam desi eu nu vreau lucrul acesta. Ce as putea face legal ca sa imi las copilul in grija acestui cuplu de incredere si care vor sa ma ajute?

Header

Re: Procura copil

Post by Header » 22 Dec 2010, 07:47

Trebuie sa divortati si sa castigati in instanta dreptul de crestere si educare al minorului,sa aveti o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila.
Dincolo de asta tatal copilului primeste si drept de vizita respectand anumite conditii.

Fara cele de mai sus copilul poate sa fie luat din nou acasa legal de tatal acestuia de la orice ruda,prieten in lipsa dumneavoastra.

Ati putea apela la o ordonanta presidentiala si pana cand ia instanta o hotareare definitiva si irevocabila nu poate sa ia minorul acasa,la aceasta apelati doar daca viata minorului,integritatea fizica etc. ai este pusa in pericol,aici atentie caci aveti nevoie de martori si/ori dovezi.

Din ce oras sunteti ?
Exista anumite institutii neguvernamentale care ofera gratuit sprijin juridic pentru femei care sunt in situatia dumneavoastra.

olishor

Re: Procura copil

Post by olishor » 22 Dec 2010, 08:31

Ideea e ca el nici nu vrea sa stea cu el, nici pe mine nu ma lasa sa il in credintez altcuiva pe perioada cat voi pleca din romania. Din punct de vedere financiar nu imi permit acum un divort. Din acest motiv vreau sa si plec in strainatate. Dar nu stiu cum e mai bine sa fac cu copilul. Vreau doar sa ii fie bine si sa il stiu in siguranta.

Post Reply