Buna ziua,
Am o mare problema (zic eu) cu cei de la Omniasig...iata despre ce este vorba:Am o masina cumparata in rate prin BRD cu Casco la omniasig cu (citat din Polita de asigurare) "Fransiza deductibila de 0,00% din intreaga suma per eveniment asigurat,va ramane in sarcina Asiguratorului.Asigurarea se incheie pe timp de 5 ani incepand cu 23/05/2007 ,orele00, pana la 22/05/2012 orele 24".De curand am avut un eveniment si am deschis un dosar de dauna iar la sediul lor mi s-a pus in vedere ca la urmatorul eveniment o sa platesc o fransiza de 750 de roni pe eveniment.Primul eveniment spun ei ca este fara fransiza.O doaman de acolo mi-a aratat un document tiparit care mi-a spus ca imi va fi trimis prin posta sa il semnez.Zilele trecute am primit o instiintare cum ca incepand cu data de 02.12.2010 polita de asigurare Casco inceteaza a-si produce efectele, prin aplicarea art19.1 din Conditiile Generale Contractuale anexate la polita de asigurare.
Art19.1.-"Ca urmare a producerii riscului asigurat si nu mai tarziu de 60 de zile calendaristice de la definitivarea raporturilor cu privire la dauna, Omniasig are dreptul de a denunta, cu un preaviz de 15 zile calendaristice, atat prezentul contract cat si alte contracte incheiate cu acelasi Asigurat".
Intrebarea mea este ...are voie Omniasigul sa ma forteze si sa imi puna fransiza?
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Reziliere CASCO
Re: Reziliere CASCO
Citi contractul foarte atent,exista niste clauze in baza carora firma asiguratoare poate sa ceara denuntarea contractului si respectand anumite conditii.
Odata anulat contractul o sa fiti nevoit sa faceti altul daca doriti insa de data asta o sa platiti in cazul unei pagube fransiza care poate sa fie o suma prestabilita ori x% din valoarea pagubei.
Daca nu intelegeti contractul apelati la un avocat,intentia firmei pare a fi sa va determine sa semnati acordul ca platiti fransiza prin "santajarea" ca denunta contractul.
Odata anulat contractul o sa fiti nevoit sa faceti altul daca doriti insa de data asta o sa platiti in cazul unei pagube fransiza care poate sa fie o suma prestabilita ori x% din valoarea pagubei.
Daca nu intelegeti contractul apelati la un avocat,intentia firmei pare a fi sa va determine sa semnati acordul ca platiti fransiza prin "santajarea" ca denunta contractul.