mentinea "titlu exectoriu"

Titlul Executoriu, Instanta de Executare, Contestatia la Executare, Executarea Silita, Sechestrul Judiciar
Post Reply
ralucaaa

mentinea "titlu exectoriu"

Post by ralucaaa » 03 Dec 2010, 18:01

Am incheiat un antecontract de vanzare - cumparare imobil, care are prevazta si mentiunea "prezentul act constituie titlu executoriu pentru partile semnatare".
Banca nu mi-a acordat creditul necesar, iar in aceasta situatie, trebuie sa-mi recuperez avansul platit, asa cum e prevazut in antecontract.
Promitentul vanzator refuza sa-mi restitue avansul.
Am fost la un executor judecatoresc, dar acesta mi-a spus ca acea mentiune referitoare la titlu executoriu este egala cu zero si va trebui sa merg in instanta si sa obtin hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila.
Este adevarat?????

Multumesc frumos

lilix2

Re: mentinea "titlu exectoriu"

Post by lilix2 » 10 Dec 2010, 11:43

daca antecontractul e autentic - atunci ai un titlu executor si executorul a gresit.
Daca antecontractul nu este autentic, poti sa te adresezi instantei si sa promovezi o actiune judecatoreasca potrivit cu clauzele din act.

angel

Re: mentinea "titlu exectoriu"

Post by angel » 11 Dec 2010, 12:19

ralucaaa wrote:Am incheiat un antecontract de vanzare - cumparare imobil, care are prevazta si mentiunea "prezentul act constituie titlu executoriu pentru partile semnatare".
Banca nu mi-a acordat creditul necesar, iar in aceasta situatie, trebuie sa-mi recuperez avansul platit, asa cum e prevazut in antecontract.
Promitentul vanzator refuza sa-mi restitue avansul.
Am fost la un executor judecatoresc, dar acesta mi-a spus ca acea mentiune referitoare la titlu executoriu este egala cu zero si va trebui sa merg in instanta si sa obtin hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila.
Este adevarat?????

Multumesc frumos
unde ati incheiat contractul? la un notar public, sau...?! :roll:
sbscriu la cele postate de lilix2.

Post Reply