mostenire

Discutii privind procedura civila
Post Reply
vulpea29

mostenire

Post by vulpea29 » 26 Jul 2010, 13:28

casa este pe numele tatalui. daca decedeaza, am vreun drept ori ramane doar mamei totul pana ce va muri?

vulpacris

Re: mostenire

Post by vulpacris » 28 Jul 2010, 01:16

A fost cumparata cand era casatorit ?!

vulpea29

Post by vulpea29 » 06 Aug 2010, 07:45

e primita de la bunica, tata fiind singurul copil...cand s-a casatorit cu mama, bunica traia...a murit, nelasand un act anume.

vulpacris

Post by vulpacris » 08 Aug 2010, 12:21

In acest caz, dvs. mosteniti cota de 3/4 din casa si mama dvs., ca sot supravietuitor, mosteneste 1/4 din ea.

:cafea:

ancabianca

Post by ancabianca » 25 Oct 2010, 17:58

Buna ziua!
Ma numesc Bianca.Mama mea a murit in urma cu 6 ani.am facut o succesiune in urma caruia tatal meu imi lasa mie toata cota parte care ii revinea mamei.Acum el s-a casatorit.Actuala lui sotie are o fetita cu sotul ei decedat.Ce acte as putea face prin care tatal meu sa imi lase mie casa in care a locuit cu mama mea,dar sa nu poata fi atacat de catre actuala sotie sau fiica acesteia.Din cate am inteles daca tatal meu moare cota lui parte din casa se imparte intre mine si sotia lui.
Va multumesc.

vulpacris

Post by vulpacris » 25 Oct 2010, 21:03

Contract de vanzare cumparare, cu clauza de uzufruct viager.

avocat alina

Post by avocat alina » 26 Oct 2010, 10:07

buna ziua.
tot astfel puteti incheia cu tatal dvs. un contract de intretinere .

vulpacris

Post by vulpacris » 26 Oct 2010, 10:46

:floare:

Si cum nu poate fi atacat contractul de intretinere de noua sotie a tatalui, care locuieste cu acesta !? :roll:

ancabianca

Post by ancabianca » 26 Oct 2010, 15:35

contractul de intretinere ce inseamna mai exact?ce trebuie sa indeplinesc prin acest contract?
si prin contractul de vanzare-cumparare inteleg ca trebuie sa-i platesc tatalui meu pretul casei?din pacate nu dispun de atatia bani :((

vulpacris

Post by vulpacris » 26 Oct 2010, 15:43

Doar spuneti ca ati dat banii, si el spune ca i-a primit, si aveti de platit doar taxele notariale. :grin:

Contract de vanzare-cumparae cu clauza de intretinere, prin care dvs. va revine casa daca va achitati de obligatia de a-l intretine cu tot ce este necesar toata viata.

Acest contract sugerat de colega de forum nu este insa posibil din moment ce tatal dvs. are sotie care locuieste cu el si care, poate ca sa ceara constatarea nulitatii contractului pentru ca nu v-ati achitat de obligatia de a-l intretine pe tatal dvs..

ancabianca

Post by ancabianca » 26 Oct 2010, 18:35

dar daca facem contractul de vanzare-cumparare,sotia lui nu are cum sa ma atace in instanta?avand in vedere ca ea va sti ca nu i-am dat cu adevarat bani.

Post Reply